*Nettavisen* Sport.

Hanevolds læregutt

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Halvard Hanevold er den ubestridte veteranen på skiskytterlandslaget. Nå gir han OL-debutant Stian Eckhoff gode råd i forkant og under lekene i Torino.

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Lørdag står 26-åringen Stian Eckhoff på startstreken på 20 km i San Sicario.

Eckhoff har deltatt i tre VM – i Khanty Mansiysk i 2003, Oberhof i 2004 og Hochfilzen i 2005 – men aldri tidligere i OL.

OL-veteran
36 år gamle Halvard Hanevold på sin side deltok i Lillehammer i 1994, Nagano i 1998 og Salt Lake City i 2004.

Hanevold har en rekke triumfer å vise til i OL-sammenheng. Han tok gullet på 20 km i Nagano, og var med på å skyte stafettlaget til sølv. I Salt Lake City-OL for fire år siden kan han til stafettgull og femteplass på 20 km.

Nå skal delta Hanevold i sitt fjerde strake OL – mens Stian Eckhoff deltar i vintersportens desisderte høydepunkt for første gang.

- Det er klart jeg kommer med litt råd og vink underveis. Vi har mange samtaler, og jeg deler mine erfaringer både når det gjelder å takle press, forberedelser og hvordan han bør tenke, sier Hanevold til TV 2 Nettavisen.

- Viktige innspill
Eckhoff setter pris på innspillene fra landslagets veteran.

- Det er klart det er positivt med innspill. Disse samtalene betyr mye, sier han til TV 2 Nettavisen.

Eckhoff er ikke nervøs foran deltakelsen i sitt aller første OL. Snarere tvert i mot – han nærmest strutter av selvtillit foran lørdagens 20 km 1700 meter over havet i San Sicario.

- Det er mitt første OL, men jeg håper å kunne markere meg. Det blir en tøff løype, men skyter jeg godt tror jeg at jeg har sjansen på pallen, forteller Eckhoff.

- Får jeg 20 treff, kan alt skje, fortsetter han optimistisk..

I likhet med blant annet Lars Berger og Ole Einar Bjørndalen har Eckhoff slitt med sykdom under OL-forberedelsene. 26-åringen pådro seg bronkitt i begynnelsen av januar, og droppet verdenscuprennet i Oberhof.

- Det er klart det aldri er ideelt med sykdom. Men jeg har følt meg i fin form den siste tiden og jeg tror ikke dette har hemmet meg i oppkjøringen, konstaterer Echkoff.

Klikk på bildet for å forstørre.

Grubben optimist
Roger Grubben er også optimist. Skiskytterlandslagets suksesstrener er ikke i tvil om at Echkoff har sjansen til å kapre medalje på 20 kilomteren.

Eckhoff stiller på startstreken sammen med Halvard Hanevold, Ole Einar Bjørndalen og Frode Andresen.

- Alle fire jeg har plukket ut til å gå 20 km har selvsagt kapasitet til å ende på pallen. De er svært godt forberedt og har jobbet med å forberede seg til dette mesterskapet i fire år. Alt opplegget rundt er lagt til rette for dem, så nå er det bare å gi gass i løypa og levere på standplass, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Kan vi få tre mann på pallen?

- Med full klaff og bra skyting kan selvsagt det gå, men tre mann på pallen er dine ord, svarer treneren.

PS: Sykdomsforfulgte Lars Berger stiller ikke på startstreken lørdag, men er ikke skuffet.

- Dette er det beste laget som kunne gått på lørdag, konstaterer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag