Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hangeland anmeldte Solbakken til FIFA

Foto: Getty / All Over Press
Norges landslagskaptein i disputt med agent Jim Solbakken.

Tidligere i januar meldte TV 2 at fotballagent Jim Solbakken er under lupen til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i forbindelse med Brede Hangelands overganger fra Viking til FC København og fra FC København til Fulham.

Torsdag melder samme kanal at det er Brede Hangeland selv som har anmeldt Solbakken til FIFA.

Bakgrunnen for dette er pengekrangel, nærmere bestemt uenighet om utbetaling av en andel av overgangssummen som Fulham betalte i 2008. Dette bekrefter FIFAs medieavdeling overfor TV 2.

- Vi ble kontaktet av spilleren Brede Hangeland med det som ved første øyekast syntes å være et avtalefestet krav mot agenten du omtaler (Jim Solbakken). Men etter å ha bedt spillerens juridiske representant om å avklare spillerens krav, viste det seg å være en klage for påstått brudd på spilleragentforskriften, skriver FIFAs medieavdeling i en e-post.

De vil ikke kommentere saken ytterligere fordi etterforskningen fremdeles pågår. Solbakken mistenkes for å ha hatt en dobbeltrolle, noe som er ulovlig for en FIFA-agent.

Hangeland har i ettertid trukket anmeldelsen, noe TV 2 mener skyldes at landslagskapteinen syntes saken tok for mye tid og ressurser. FIFA fortsetter likevel etterforskningen på eget initiativ.

- Spilleren trakk anmeldelsen for noen måneder siden. I desember 2011 ble han informert om at han ikke lenger er en part i saken, skriver FIFA til TV 2.

Jim Solbakken leverte før jul sin redegjørelse til FIFA.

- I mitt hode har jeg ikke gjort noe galt. Men FIFA må se på det. Hvis de mener jeg har gjort noe galt, så må jeg svare for det, sa Solbakken om saken tidligere i januar.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!