RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hangeland klar for København

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Brede Hangeland (24) ble mandag klar for FC København. Overgangssummen kan komme opp i 10 millioner kroner.

Viking-kapteinen har skrevet en tre og et halvtårs-kontrakt med Ståle Solbakkens klubb. Han slutter seg til den danske hovedstadsklubben når han kommer hjem fra landslagets USA-turné senere i måneden.

- København har hele tiden vist interesse, og signalisert at de vil dette. Det betyr mye for meg å være ønsket, sier Hangeland til TV 2 Sporten.

Hangeland har spilt for Viking i fem sesonger, og står bokført med mer enn 200 kamper for blåtrøyene. 24-åringen har spilt 21 landskamper.

Etter det TV 2 erfarer betaler FC København 7,5 millioner kroner for midtstopperen. Dette kan øke til 10 millioner, basert på Hangelands prestasjoner for sin nye klubb,

- Når Brede var tilgjengelig, var han den beste vi kunne få tak i. Jeg er glad for at dette gikk i orden, sier Ståle Solbakken til TV 2.

Regnet med salg
Brede Hangeland har vært et av de heteste salgsobjektene i eliteserien de siste årene. Etter at han nylig sa nei til å forlenge kontrakten med Viking, var det bare et tidsspørsmål før han ville bli solgt.

- Vi har hele tiden regnet med at Brede ønsket å ta et steg videre i sin utvikling. Jeg hadde kanskje ønsket at han havnet i en enda bedre liga. FC København er uansett ett av de beste lagene i Skandinavia, sier Viking-trener Tom Prahl til klubbens hjemmeside.

Etter fjorårssesongen har Viking mistet midtstopperne Ronny Deila og Frode Hansen. Når også Brede Hangeland er borte, begynner det å bli tynt i rekkene.

Må ha midtstoppere
- Vi har tre midtstoppere mindre enn forrige sesong. Vi trenger en eller to nye midtstoppere. Jeg håper vi snart kan presentere en ny spiller på denne posisjonen, sier Prahl.

De to klubbene er enige om ikke å offentliggjøre overgangssummen, men Viking-direktør Erik Forgard omtaler avtalen som fornuftig.

- Med utgangspunkt i de rammer Viking har hatt å jobbe med i denne saken og alle hensynene som må tas, ser vi i Viking på dette som en fornuftig avtale, sier Forgaard.

PS! Også Helsingborgs kanadiske midtbanespiller Atiba Hutchinson ble mandag klar for København.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere