RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hangeland klar for Premier League

(FOTO: Kyrre Lien/Scanpix)
Sist oppdatert:
Landslagsstopperen har signert en kontrakt som binder ham til Fulham frem til sommeren 2011. Landslagsledelsen jubler.

Fulhams nettsider melder fredag formiddag at Hangeland er klar for London-laget på en kontrakt med tre og et halvt års varighet.

- Jeg er svært fornøyd med å få Brede til Fulham, sier hans gamle manager Roy Hodgson.

- Jeg tror han blir en meget sterk signering for oss. Jeg kjenner ferdighetene hans godt, og vet han vil hjelpe oss med våre defensive valgmuligheter og spille en viktig rolle i de gjenstående kampene denne sesongen - og fremtidige sesonger.

- Vemodig
Brede Hangeland sier det var et vanskelig valg å forlate Ståle Solbakken og FC Købehavn.

- Jeg sitter her med en følelse av både glede og vemod, for på den ene siden har jeg fått oppleve karrierens største øyeblikk i FCK, sier Hangeland til FCKs hjemmeside.

Siddisen har likevel aldri lagt skjul på at drømmen alltid har vært å komme seg ut i en av de største europeiske ligaene. Etter å ha vært koblet til en rekke Premier League-klubber, er drømmen nå en realitet. I tillegg får Hangeland et gjensyn med gamlesjefen fra tiden i Viking.

- Da jeg spilte i Viking, var det med Roy Hodgson som trener, og synes at han er svært kompetent. Etter samtalene med ham følte jeg Fulham var et godt sted for meg å fortsette karrieren.

Jubel i landslagsleiren
Ola By Rise er også svært optimistisk på Brede Hangelands vegne, og mener dette var et riktig bytte for 26-åringen.

- Det er en fin alder, og Brede vil bare bli bedre i tiden fremover.

- Kan bli en av de største
By Rise mener at stopperen, den eneste nordmannen som spilte alle minuttene av alle EM-kvalifiseringskampene, utviklet seg stort i den perioden, og at han kan bli en av de største gjennom tidene.

- Han har potensial til å bli en av de virkelig store midtstopperne i Norges historie, mener landslagsassistenten.

- Dessuten er han blitt mer kynisk, og han har lært av tidligere feil. Han lar seg ikke vippe av pinnen så lett lenger, mener trønderen.

- Har savnet utenlandsproffene

At Fulham, for tiden nest sist i den engelske toppdivisjonen, ikke er blant de største klubbene på balløya, bekymrer By Rise seg ikke over.

- Det er en stor fordel at Roy Hodgson kjenner ham fra før. Han vil møte noen av de beste spillerne i verden hver uke, og får gode utviklingsmuligheter. I mine øyne er Brede en spiller som bør spille fast i Premier League.

- Det er dessuten svært positivt for Norge at Brede har gått til England. Det har vært få norske spillere i utlandet i moderne tid, og det har vært et savn for Norge, mener den gamle RBK-sjefen.

Konklusjonen til Ola By Rise er klokkeklar.

- Fra vårt ståsted er dette bare positivt. Det ser ut som et lykkelig valg for alle parter.

Hangeland blir den femte norske spilleren i årets Premier league. Daniel Braaten (Bolton), John Carew (Aston Villa), Morten Gamst Pedersen (Blackburn) og John Arne Riise (Liverpool) er de øvrige norske spillerne i den engelske toppdivisjonen. Han blir dessuten den 85. nordmannen som skal livnære seg av fotball i England gjennom historien.

Tror du Hangeland vil lykkes i Premier League? Ta debatten her.

Klikk her for flere fotballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere