RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hangeland mister vårsesongen

Sist oppdatert:
Viking og landslagets midtstopper Brede Hangeland er ute av spill hele vårsesongen.

- Det er en belastningsskade i bekkenbeinet foran. Det blir betegnet som en belastningsskade som defineres som et truendede tretthetsbrudd. Hvis han ikke tar det med ro nå, så blir det brudd av det hele, sier Vikings lege Arild Olsen til TV 2 Nettavisen.

Borte
Dermed blir Brede Hangeland trolig ute hele vårsesongen.

- Ja, det blir noen uker hvor han ikke får trent fotball. Og da går trolig det meste av vårsesongen før han er tilbake i form igjen.

- Hva er årsaken til skaden?

- Det er en belastning over tid. Om det er noen spesiell øvelse, eller noe annet, er vanskelig å si. Det er sjelden at en slik skade oppstår hos fotballspillere. Den er mer kjent blant langdistanseløpere og lengde/trestegshoppere i friidrett. Dessuten er den utbedert blant Green Berets i den amerikanske marinen.

- Brede har kjørt endel vekttrening. Men på den andre siden så har de andre spillerne også gjort det, uten å få en slik skade. Så vi får ikke noe svar på hvordan skaden er oppstått, sier Olsen til TV 2 Nettavisen.

Viktig
Viking-trener Bjarne Berntsen vil ikke kommentere skaden overfor TV 2 Nettavisen før han har fått snakket med legen, samt Hangeland sjøl.

- Men alle skjønner jo at Brede er en viktig spiller for oss, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere