Hangeland nekter å snakke om United

Foto: Getty / All Over Press

- Jeg aner ikke engang hvor dette kommer fra, sier han.

09.10.12 20:35

OSLO SENTRUM/GRØNLAND (Nettavisen): Tidligere denne uken ble det kjent at Brede Hangeland kunne være aktuell for Manchester United.

Det var tabloidavisen The Mirror som koblet den norske landslagskapteinen med den engelske storklubben. Avisen hevdet at en overgang kunne bli en realitet allerede i vinterens overgangsvindu, fordi United-manager sir Alex Ferguson ønsket flere alternativer i forsvar.

Disse ryktene ble igjen brakt på banen da Hangeland og resten av landslaget møtte til pressekonferanse tirsdag, i forbindelse med VM-kvalifiseringskampene mot Sveits og Kypros.

- Ingen kommentar
31-åringen var imidlertid ikke i det snakkesalige hjørnet.

- Det har jeg absolutt ingen kommentar til. Jeg kommenterer ikke spekulasjoner. Jeg aner ikke engang hvor dette kommer fra, sier Hangeland til Nettavisen.

- Jeg har kontrakt med Fulham og den forholder jeg meg til. Spekulasjoner er generelt en del av fotballen, men jeg kommenterer ikke slike ting, sier Hangeland.

Rykter som The Mirror og andre aviser disker opp med er ikke alltid av det troverdige slaget. Det vet Hangeland godt.

- Ja, det er mye spekulasjoner, både om det ene og det andre, og alle mulige spillere. Jeg konsentrerer meg om trening og kamp, så får noen andre ta seg av de andre tingene.

- Føler meg fin
Hangelands kontrakt med Fulham går ut etter sesongslutt, og nordmannen har ikke tatt stilling til hvor lenge han ønsker å fortsette med fotball, eller om han skriver ny kontrakt med Fulham.

- Det er vanskelig å svare på hvor lenge jeg holder på. Nå føles kroppen fin, men man vet aldri. Plutselig en dag kan det føles tungt, sier stopperen.

- Hvor viktig blir din neste kontrakt? kan det bli den siste?

- Det vet man aldri. Alle kontrakter du skriver er viktig. Det er viktig å få noe ut av den på mange kanter. Både sportslig, økonomisk og trivsel, svarer Hangeland.

- Ser lovende ut
Nordmannen og Fulham har fått en svært god start på sesongen og har sanket ti poeng på de første sju kampene. Dette holder til en niendeplass på tabellen.

Til tross for at londonklubben mistet sentrale spillere som Clint Dempsey og Moussa Dembele i sommer, tror Hangeland at vi vil se et stadig sterkere Fulham utover høsten og vinteren.

- Vi har hatt veldig mye utskiftninger det siste året, men har likevel fått en god start. Bedre enn på noen år. Det ser lovende ut, selv om det er litt tidlig å vurdere, sier 31-åringen.

- Vi har fått mange nye inn i laget og trenger fortsatt litt tid. Vi mistet to av våre kanskje beste spillere, og det er tungt, men også en del av hverdagen til litt mindre klubber, sier han.

Skadeproblemer
For United har folk som Nemanja Vidic, Chris Smalling og Phil Jones litt med skader i høst. Jonny Evans har også hatt et mindre skadeavbrekk.

På sine sju første ligakamper har Premier League-klubben sluppet inn ni mål, og managere Ferguson har vært klar på at forsvarsarbeidet ikke har vært godt nok.

Hangeland på sin side har masse erfaring, og er slik sett et sikkert kort. Man vet hva man får.

Nordmannen har spilt for Fulham siden 2008 og har over 160 kamper for klubben. Stopperen har etter hvert blitt en stor favoritt blant fansen på Craven Cottage.

Koblet til flere
31-åringen har også vært en viktig brikke på landslaget i lang tid, og er den selvskrevne kaptein. Hangeland har nå passert 70 landskamper med flagget på brystet.

Nordmannen er kjent for stabilt stopperspill, og flere Premier League-klubber har snust på ham tidligere. Han har blant annet vært koblet til Arsenal flere ganger.

Tidligere i høst kom det fram at også Liverpool er interessert i å hente spilleren til Anfield.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag