*Nettavisen* Sport.

Hangeland skviser Lundekvam

Claus Lundekvam har grunn til å svette. - Man kan ikke sette ut en spiller som spiller så godt, sier Åge Hareide om Brede Hangeland.

13.10.05 09:04

MINSK (TV 2 Nettavisen) / HVITERUSSLAND – NORGE 0-1: Brede Hangeland storspilte mot hviterusserne i en glimrende gjennomført norsk kamp.

Først etter 35 minutter hadde Hviterussland sitt første skudd på mål. Den første halvsjansen kom etter 44 minutter.

Den eneste reelle målsjansen hviterusserne skapte kom først ti minutter før slutt. Og det etter at Erik Hagen skled.

Norge hadde rett og slett full kontroll, mye takket være Hangeland.

- En bærebjelke
- Jeg sa til ham da jeg kom i garderoben; «I dag var du jævlig bra». Han har tatt utfordringen på strak arm, og har levert to kanonkamper. Helt konge, sier Morten Gamst Pedersen.

- Det skal godt gjøres om han ikke blir en bærebjelke på landslaget i årene fremover, legger Jan Gunnar Solli til.

Hangeland bommet knapt i en eneste duell. Men like imponerende: Hver gang han var borti ballen forsøkte han å gjøre noe konstruktiv med den.

- Jobbet steinhardt
- Kælker du aldri bare til ballen?

- Av og til. Hvis det er helt nødvendig. Men hvis det er mulig å gjøre noe konstruktivt, er det alltid plan A, sier Viking-strategen glisende til TV 2 Nettavisen.

Han var selvfølgelig glad etter kampen, men gikk ikke uten videre med på at den siste uka har vært som en drøm.

- Det var utrolig gøy i dag, og kjekt å høre at man er banens beste, men det er ikke terningkast, dette her. Jeg har konsentrert meg veldig bra og jobbet steinhardt. Det pleier å gi resultater, poengterer han nøkternt.

Driter i journalistene
- Har du følt at folk har tvilt på deg?

- Journalister har jo meninger. Men de driter jeg i. Jeg gjør heller jobben når jeg får sjansen. Selvtilliten er det ingenting i veien med.

Åge Hareide var strålende fornøyd med sitt nye midtstopperfunn.

- Brede er en mann for fremtiden. I denne kampen var han enda bedre enn sist og styrer forsvaret på en perfekt måte. Nå har vi noe å bygge forsvaret rundt, sier landslagssjefen.

- Vanskelig å sette ham ut nå?

- Det blir vanskelig. For når man spiller så godt som han gjorde, så kan man ikke sette ut folk, sier Hareide videre.

Press på Lundekvam
- Så det er ikke gitt at Claus Lundekvam bare spaserer tilbake på laget igjen. Han har vært skadet og skal tilbake i trening igjen. Så skal han spille for Southampton. Vi får se, sier Hareide.

- Jeg får håpe han holder ord, og at det blir vanskelig å sette meg ut. Men samtidig håper jeg også at alle er disponible til playoffkampene. Norge har ikke flust av verdensstjerner, så det er viktig at de elleve som starter er best mulig, poengter Hangeland.

Men selv om Hangeland er en suksess som midtstopper for Norge, ender han trolig på midtbanen i resten av årets seriekamper.

- Det er sant at jeg og Roy er enige om at jeg er best som midtstopper. Men det er ofte best for Viking at jeg spiller på midtbanen. Jeg kommer ikke til å legge noe press på Roy eller Viking. Det er opp til treneren på det laget jeg spiller på å ta ut laget. Det vil jeg alltid respektere.

- Like god mot Austria
- Når spilte du sist like godt?

- Nei, det var vel et par uker siden. Austria Wien borte, sier han glisende.

Thorstein Helstad ble matchvinner i Minsk, men Jan Gunnar Solli, Steffen Iversen og Bård Borgersen hadde også gedigne sjanser til å øke ledelsen.

Norge har fortsatt bare tapt én av 17 bortekamp under Åge Hareide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.