RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Hangelands ekstreme år

Sist oppdatert:
Brede Hangeland kommer til å spille om lag 70 kamper dette året. Det er klart mer enn alle de andre landslagsspillerne.

ATHEN (Nettavisen): Norges midtstopper setter en soleklar rekord i antall kamper dette året. Per dags dato har Hangeland spilt 51 kamper denne sesongen.

Det gjenstår imidlertid 12 kamper i serie og Champions League, et par Royal League-kamper, to cupkamper, samt to landskamper før året er omme.

Holder Hangeland seg skadefri og spiller i alle, vil han altså ha vært på banen i om lag 70 kamper (inkludert treningskamper) dette året.

Det betyr at han har spilt klart flest kamper av alle på det norske landslaget. Fredrik Strømstad og Anders Rambekk har spilt flest kamper av Tippeliga-spillerne, men kommer ikke mye over 50. Det samme gjelder utenlandsproffer som Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise.

- Solid personlig rekord
- Det er en solid rekord for meg selv. På det meste tidligere har jeg spilt 50-55 kamper med Viking, sier Hangeland til Nettavisen.

- Er du sliten?

- Det har egentlig gått fint. Utfordringen har vært å holde seg skadefri, og at man har klart å restituere seg. Men jeg er i en god stim, har prestert stabilt bra og at da er det bare greit at det er så mange kamper – selv om det er voldsomme tall.

- Litt kult å ha hatt det tøffeste programmet?

- Jeg er veldig fornøyd med at jeg har klart det så greit og unngått skader. Det synes jeg er en prestasjon.

- Komisk klaging
- Hva sier du til de norske klubbene som klager over tett kampprogram i noen uker?

- Jeg synes egentlig at det er komisk. Jeg leste at Start-spillerne var slitne. Rosenborg var også slitne fordi de hadde tre kamper på åtte dager. Forrige måned hadde landslagsspillerne i FC København ti kamper på én måned. Det kommer også en enormt hard måned nå etterpå. Så stort sett er kampprogrammet i Norge ren luksus. Akkurat som jeg føler at det er å være med landslaget denne uka. Fem dager uten kamp er luksus, sier han.

- Er 70 kamper for mye på et år?

- Det går stort sett greit, selv om det er greit å få en pause en gang i blant. Jeg krysser av i kalenderen for hver uke det ikke er midtukekamp. Så ser jeg frem til den uka. Sånn takler jeg det, sier han.

Og:

- Jeg tror kanskje FCK ble litt overrumplet av all suksessen. Vi har vel 13-14 spillere som er aktuelle fra start hvis de er skadefrie, og dermed er vi vel kanskje det laget i Europa som spiller flest kamper med smallest tropp. Vi skulle gjerne hatt litt bredere tropp.

- Hvor mange av de 50 kampene du har spilt er du fornøyd med?

- Vel, jeg stiller utrolig harde krav til meg selv, så flertallet er jeg nok ikke fornøyd med. Trolig er jeg bare fornøyd med én av ti kamper. For at jeg skal være fornøyd må laget vinne og jeg må spille en veldig god kamp. Men kampene mot Ungarn og Moldova var jeg fornøyd med, sier han.

Og krysser fingrene for at også Hellas-kampen kommer inn på årets topp-liste.

- Brede er proff
Norges assistent-trener, Ola By Rise, tror ikke at så mange kamper er noe problem.

- Brede er midtstopper, og de springer ikke nødvendigvis like mye som midtbanespillere eller backer. Og Brede er proff, flink til å ta vare på seg og pleie kroppen. Han er en type som er så ryddig at jeg ikke er bekymret for at han skal havne uti grøfta fordi han har spilt mange fotballkamper, sier By Rise.

- Og det at FCK kom til mesterligaen fungerer også som en voldsom mental bonus. Det er ikke mange bambuskamper han spiller. Man får mye gratis når man er involvert på høyeste nivå, legger landslagsassistenten til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere