Gå til sidens hovedinnhold

Hangelands revansje

En helsvart helg for nordmennene i Premier League fikk sin oppreisning i sluttminuttene.

FULHAM - MANCHESTER UNITED 2-2:

Lørdag bommet Morten Gamst Pedersen på en staffe for Blackburn, som kunne ha sikret ett poeng. Dagen etter gjorde John Carew det samme for Aston Villa.

Fulham-stopper Hangeland så ut til å gjøre den norske mareritthelgen i Premier League komplett da han scoret selvmål mot United. De hvite hadde like før utlignet og gledet seg over ett kommende poeng mot den regjerende serietoeren, før nordmannen dummet seg ut i egen 16-meter.

Men da de rød djevlene like etterpå bommet på en straffe, så Hangeland sin mulighet til å gjøre opp for seg.

I det 89. minutt gikk 29-åringen opp i lufta på en corner og stanget inn 2-2.

- Jeg så på klokken rett etter selvmålet og håpet vi fikk en corner. Det fikk vi og det var fantastisk å score på den. Jeg følte meg som en syndebukk en stund, smilte en lettet Hangeland til Sky Sports/TV 2.

Dermed ble det grunn til norsk jubel, likevel, og Fulham tok meget fornøyde med seg ett poeng.

Scholes-scoring
Alex Ferguson var nok ikke like fornøyd med poengdeling. Før pause dominerte United på Craven Cottage og stilte mannesterkt i 16-meteren til hjemmelaget, men slet med uttellingen. Bare ringreven Paul Scholes fikk ballen mellom stengene.

Hjemmelaget hentet seg etter hvert inn i kampen og var svært nære utligning da Dickson Etuhu alene hastet mot mål. Edwin van der Sar reddet glimrende, men ga retur. Liggende på bakken fikk den hollandske keeperen en hånd også på Etuhus andre skudd.

Etter pause var det dog lite van der Sar kunne gjøre. Ti minutter ut i omgangen serverte Fulham et glimrende angrep og United-forsvaret fikk ikke tak i ballen, som var på vei fra Bobby Zamora til en umarkert Simon Davies. Van der Sar kunne ikke annet enn å kaste seg håpefullt etter kula, som passerte ham inn i venstrehjørnet. I etterkant kan man diskutere om en offside skulle ha annullert målet, men Fulham gikk likevel opp i 1-1.

En andre omgang uten like
Like etterpå kunne Cottagers ha kapret ledelsen da en tvilsom situasjon ikke endte i straffespark. Clint Dempsey fikk ballen like foran mål og TV-bildene viste klart at Nemanja Vidic dro spissen kraftig i trøya.

Lagene presset hverandre veldig i siste halvdel av omgangen. Publikum måtte flere ganger lette på stumpen som følge av gigantsjanser, og begge supportergrupper fikk anledning til mer jubel. United-fansen trodde nok seieren var sikret da Hangeland scoret selvmålet og stillingen var 2-1, og senere da Damien Duff handset i egen 16-meter og de rød fikk straffe.

- Det var en forferdelig følelse, men jeg tror ikke jeg kunne gjort noe annerledes. Ballen gikk i beina mine og inn, forteller Hangeland om selvmålet.

Men så var det hjemmepublikumet som kunne løfte hendene i været. David Stockdale reddet straffesparket fra Nani, og ett minutt før full tid utlignet syndebukken Hangeland.

- Jeg fikk en sjanse til å gjøre opp for meg og det fantastiske med fotball er at sånt skjer, smilte kampens mest omtalte spiller.

Det kokte også utover i tilleggstiden, men flere mål ble det ikke. Dermed gikk Hangeland fra syndebukk til helt. Fulham står med to uavgjorte etter to kamper, mens United har fire poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken