Hannover-fans skulle bombes

Foto: Marit Hommedal (Afp)

Politiet i Tyskland har avslørt terrorplaner foran Moas klubbs møte med Borussia Dortmund.

31.03.11 17:42

En 25-åring er i ifølge VG pågrepet for å ha planlagt å sprenge tilreisende fotballsupportere med bomber under lørdagens toppkamp i Bundesliga mellom Borussia Dortmund og Mohammed Abdellaoues klubb Hannover.

Den tyske avisen Bild melder at politiet gikk til aksjon natt til torsdag. Det ble funnet sprengstoff og våpen i to underjordiske lagre, der det ene lageret ligger like i nærheten av Dortmunds hjemmearena Signal Iduna Park.

25-åringen skal ha blitt fulgt av politiet en tid og ble pågrepet i Köln tirsdag. Mannen skal ha hatt planer om å drepe tilreisende fans under lørdagens kamp.

I de første avhørene skal den pågrepene ha vist tendenser til å være tilhenger av radikal islam. Den tyske ambassaden i Pakistan skal ha blitt oppmerksomme på mannen i februar etter å ha mottatt et anonymt tips. 25-åringen skal ha omtalt bombeplanene som «bare et påfunn».

Kriminalpolitiet i Tyskland opplyser at det er funnet totalt tre bomber. Ulike kjemikalier funnet i 25-åringens leilighet er også beslaglagt, sammen skriftlig materiale og datautstyr.

Borussia Dortmund er en av fotballklubbene i Europa med størst tilhengerskare. Den tyske storklubben har plass til over 80.000 tilskuere på sine hjemmekamper, og helgens kamp er utsolgt.

361.000 biletter er solgt til klubbens feiring av det som trolig blir deres første seriemesterskap siden 2002.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.