*Uttalelsene i denne artikkelen ble gitt før det ble kjent at politiet startet etterforskning av mulige straffbare forhold i forbindelse med festen.

SK Brann har måttet tåle massiv kritikk fra flere hold etter at lokalavisen BT kunne avsløre at tolv spillere endte opp på nachspiel på Brann Stadion mandag kveld.

Kristoffer Barmen har overfor BA bekreftet at han var blant de tolv spillerne som deltok på festlighetene.

- Vi skulle danne det sosiale grunnlaget videre. Det eskalerte og kom ut av kontroll. Det er bare å beklage på det dypeste, vi har virkelig drete på draget, sier Barmen til BA.

Også Brann-stopper Vegard Forren innrømmer til BA at han deltok på festen.

Til samme avis går Brann-ledelsen hardt ut mot egne spillere.

- Jeg ble forbannet. Først og fremst over tidspunktet og hvordan det eskalerte. Det ble jeg fly forbannet over, sier Horneland til BA.

Tror på positiv effekt

Heller ikke Mjøndalen-trener Vegard Hansen er særlig fornøyd med det som foregikk på Brann Stadion mandag kveld, men det av helt andre årsaker.

Hansen tror nemlig at festen kan slå positivt ut for Brann-laget.

- Dette er en sak i Brann og Bergen som jeg skjønner at ledelsen der ikke likte, men det å få noe annet å tenke på, senke skuldrene og ufarliggjøre en situasjon er noe vi har lykkes godt med i Mjøndalen, sier Hansen til Nettavisen.

Han presiserer gjentatte ganger at poenget hans ikke er å oppfordre til at man skal drikke mest mulig.

- Men det at spillerne kan samles og skape et miljø som man kan få via en fest, eller på andre måter, er noe jeg tror man kan ha godt av. Det er i hvert fall noe vi har gjort, forklarer Hansen.

- Derfor utelukker ikke jeg at dette kan ha en positiv effekt for spillergruppen i Brann. Dessverre, får jeg si.

Hansens vet nemlig godt at Brann er ett av lagene som har håp om å kjempe mot Mjøndalen for å unngå nedrykk fra Eliteserien denne høsten.

- Vi er veldig klar over at vi er i en vanskelig situasjon for Brann og Stabæk har forsterket seg betraktelig. Det har for så vidt vi også, så det blir en knalltøff kamp i bunn. Jeg blir veldig overrasket om Brann ikke melder seg på. Jeg tror fortsatt de har en god sjanse til å holde seg. Jeg er ikke i nærheten av å avskrive brann, men vi må ha fokus på det vi kan gjøre noe med. Vi må være opptatt av hvordan vi trener, spiller og utvikler oss, sier Hansen.

Får støtte av kapteinen

Også Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth tror Brann-spillernes fest kan gi dem et løft.

- Jeg hadde overhodet ikke sett på dette som noe negativt. Hadde jeg vært kaptein for det laget der så hadde jeg kjent på et snev av stolthet. Når ting er så tungt og kjipt som de er i Bergen, og tolv spillere likevel klarer å ha det såpass kjekt i lag at de investerer i en sånn kveld sammen, så tror jeg det er utelukkende positivt, sier Gauseth til Nettavisen.

Mjøndalen-profilen mener mange fort glemmer hvor mye det mentale spiller inn i fotballen og mener at man ikke kan sammenligne fotballen med et langrennsmiljø «der alt av fyll er dårlig».

- Man skal huske på at fotball er så sammensatt at det er så mye av det mentale som virker inn. At man da får en utblåsing, nullstilling og sett hverandre på en annen måte tror jeg er akkurat som bestilt, sier Gauseth som i likhet med sin trener tror festen i Bergen er negative nyheter for Mjøndalen.

- Jeg liker ikke at de gjør det her fra vårt perspektiv for det her er sånn som bygger lagmoral. Vi snakker mye i Mjøndalen om å investere i hverandre og det gjør man på et sånt treff. Jeg hadde håpet at det ikke var noen fester og var helt dødt (i Brann). Da hadde jeg vært mer komfortabel, forteller Gauseth.

Kritisk ekspert

Joachm Jonsson, Eliteserie-ekspert for Discovery, er i motsetning til Mjøndalen-profilene lite nådig når Nettavisen tar kontakt med ham angående Brann-spillernes fest.

- Det er så klart helt idiotisk. Det er en så dårlig vurdering som det går an å ta. Spesielt med tanke på den situasjonen klubben er i nå, sier Jonsson til Nettavisen.

- Det er mennesker, så at man skal tro at det er total alkoholnekt blir for naivt å tro. Men å gjøre det i en offentlig sammenheng når de ligger der de ligger på tabellen med brukken rygg, er det så klart en katastrofal vurdering. Det går ikke an å sende ut dårligere signaler, forteller eksperten.

Brann møter Sandefjord i neste seriekamp hjemme på Stadion førstkommende søndag klokken 20.00. Mjøndalen får besøk av Rosenborg samme dag klokken 18.00.

Laget fra Bergen ligger for øyeblikket helt sist i Eliteserien med kun 7 poeng. Mjøndalen befinner seg på kvalikplass - fem poeng foran Brann.