Hansen priser entusiasmen

Aalesund-trener Per Joar Hansen skryter av entusiasmen som syder rundt klubben. Han tror engasjementet vil hjelpe Aafk til å bli et stabilt tippeligalag.

31.01.06 13:09

Førstedivisjon skal bli et midlertidig hjem for Aalesund. Klubben med de oransje horder bak seg skal forsøke å ta steget opp til Tippeligaen igjen så raskt som mulig - gjerne på første forsøk.

Men det blir ikke enkelt.

- Vi vil kjempe om opprykk, men jeg forventer at det blir en jevn og tøff sesong, sier trener Per Joar Hansen til TV 2 Nettavisen.

Inspirasjon

Den tidligere Rosenborg-treneren har ikke opplevd maken til entusiasme rundt en fotballklubb.

- Entusiasmen er helt unik her i Aalesund, det er et enormt trykk rundt klubben. Engsjementet er fantastisk, og det inspirerer oss som jobber for å oppnå resultater. Jeg tror at rammen rundt klubben kan bidra til at Aafk stabiliserer seg på et høyt nivå, forteller Hansen.

Klubben ser nemlig forbi et eventuelt opprykk til Tippeligaen.

- Målet er at vi skal stabilisere oss på øverste nivå i Norge. Vi skal bli det dominerende fotball-laget i fylket, og vise at vi fortjener all den støtten vi får fra publikum, sier treneren.

Stort sprang

Han innrømmer at spranget fra en storklubb som Rosenborg til Aalesund har vært stort. Likevel er ikke de daglige rutinene på treningsfeltet veldig forskjellige.

- Det er ingen nedtur for meg å være trener for Aalesund, sier Hansen.

Aafk-treneren har fått med seg den siste tidens debatt om kunstgress, og dekkets eventuelle skadevirkninger.

- Kunstgress har kommet for å bli, de nye generasjonene med fotballspillere vil neppe klage over å spille på kunstig underlag. Det er nok hovedsaklig de eldre spillerne som er skeptiske. For dem henger det igjen at det skal være gressunderlag på banene, kommenterer Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.