RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hanstveit: - Må takke høyere makter

Foto: Marit Hommedal/SCANPIX
Sist oppdatert:
- Vi må bare takke høyere makter for at vi klarte dette, sier Branns backkjempe Erlend Hanstveit.

VENTSPILS/Latvia - iBergen.no Erlend Hanstveit har vært med på mye i sin tid i Brann. Men en heldigere seier midt oppi 2-1 tapet for latviske Ventspils har han ikke vært med på.

- Hadde ikke målscoreren blitt utvist så skjønner jeg ikke hvordan vi skulle klart det. Skulle vi kjempet den kampen mot elleve mann tror jeg det ville blitt hardt.

Høye skuldre
- Hvorfor ble det slik. Det så ut som om dere hadde bestemt dere for å tape i første omgang?

- Vi spilte med ekstremt høye skuldre. Må huske på at alle her visste hva det sto om. Det var hele sesongen vår, sier kaptein Eirik Bakke som var en av dem som var usynlige bortsett fra det siste kvarteret

Armann Bjørnsson av alle kom inn i pausen og scoret det avgjørende bortemålet for Brann, målet som sendte dem videre til kamp mot Marseille førstkommende onsdag på Stadion i Bergen og 27. august på Stade de Velodrome i Marseille. Vinner Brann det returoppgjøret venter gruppespillet i Champions League.

Herlige Bjørnsson
- Det var herlig, sa islendingen, som erstattet Azar Karadas som ble sendt fram for å jage mål da Ventspils presterte å gå opp i 2-0 med kun ti menn på banen. Da var den totale ydmykelsen nesten til stede. Brann så ut som et fly som prøvde å lande med digert hull i skroget og uten en vinge. At det var lange Armann som fikk en tå på ballen var kanskje ikke tilfeldig. Også i fjorårets Europa-tokt scoret han mange mål, fire for å være presis.

- Visste vi hadde tid
- Jeg var selvsagt bekymret da det sto 2-0, men samtidig visste jeg at 2-0 ikke er så mye bedre enn 1-0 i dette gamet. Vi hadde en time på oss å få orden på sakene og med de to nødvendige byttene i pausen, Tijan Jaiteh inn for Hassan El Fakiri som hadde gult kort, og Armann Bjørnsson inn for Azar Karadas som ble skjøvet opp for Demba-Nyren , visste jeg vi hadde tid på oss, sa Mons Ivar Mjelde.

Kjørte dem tom
- Vi visste fra kampen hjemme at vi skulle klare å kjøre dem tom og akkurat den oppgaven maktet vi selv om de siste fem minuttene ikke var vakre, medgir Mjelde.

- Det skal bli så deilig å bare slippe skuldrene ned, sier en lettet Eirik Bakke.

- Vi visste hvor viktig dette var og jeg tror det har preget en del av spillerne samtidig som vi har hatt et knallhardt kampprogram den siste tiden, sier den tidligere Sogndal og Leeds-spilleren. - Jeg tror dette vil gi oss en boost videre, sa Bakke før de raste av gårde til privatflyet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere