RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hanstveit rundlurt - tatt ut i pausen

Sist oppdatert:
Branns Erlend Hanstveit hadde mer enn nok å henge fingrene i da Norge tapte 0 -5 mot USA i natt norsk tid. Åge Hareide mente at 45minutter var nok for Brann-spilleren.

USA kom best i gang og tok en tidlig ledelse ved Taylor Twellmann som klinket ballen i mål etter bare fem minutter. Amerikanerne fortsatte å presse på og spille god angrepsfotball.

I det sjette spilleminutt fikk Hanstveit kjenne på dribleferdighetene til Clint Dempsey, som regelrett rundlurte Brann-backen og kom til en meget god mulighet.

Slapp unna straffe
Ikke lenge etter virket Hanstveit svimmel igjen da Pat Noonan angrep på USAs høyrekant. USA øket ledelsen til 2-0 ved Twellmann som scoret sitt andre mål i kampen. I det 17. minutt headet han ballen i mål, etter frispark.

Ostringen fortsatte å klovne det til. I det 37. minutt kom et innlegg fra USAs venstre kant. Hanstveit prøvde å dempe ballen på brystet, men på klumsete vis feilberegnet han og ballen spratt opp i 25-åringens venstre hånd. Amerikanerne ropte på straffe, men verken dommer eller linjedommer markerte for ellevemeter – Hanstveit slapp unna flausen.

Lite snakkesalig
Til pause var marerittet over for ostringen som ble byttet ut for Trond Erik Bertelsen.

Hanstveit var ikke særlig snakksalig da vi forsøkte å få noen ord fra ham etter marerittoppgjøret.

- Det var ikke en god kamp, verken fra min side eller kollektivt. Jeg skulle gjerne ha avsluttet denne samlingen annerledes. Jeg tror ikke jeg styrket sjansene mine til videre landslagsspill på dette oppholdet, sier Hanstveit, forsiktig på telefon fra USA.

- Vaagan Moen jobbet hardt
De tidligere Brann-spillerne Alex Valencia og Raymond Kvisvik markerte seg ikke. Heller ikke Branns andre bidrag på USA-turneen fikk vist sitt beste, selv om han spilte hele kampen. Han får likevel ros av landslagstrener Åge Hareide.

- Petter Vaagan Moen jobbet hard og stod frem. Han er en av dem som har benyttet anledningen godt på denne samlingen, sier Hareide til iBergen.no.

Spilleren selv er smigret
- Dette er en kamp å glemme, men det er veldig hyggelig at Hareide har merket seg det jeg har gjort. Neste mål må være å komme med i troppen til kampen mot Senegal, sier Vaagan Moen til iBergen.no

USA sine tre siste mål ble scoret av Eddie Pope i det 67. minutt. Twellmann fikk et uekte hat trick da han headet inn ballen på innlegg fra Noonan i det 76. minutt. Den totale ydmykelse sørget Chris Klein for da han puttet USAs femte mål tre minutter før slutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere