RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hansvoll vil risikere alt

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Thomas Hansvoll er villig til å risikere alt for å nå tungvektstoppen i boksing. Han er på talefot med Steffen Tangstad igjen, som er med på opplegget.

- Jeg har verken motivasjon eller tid til å gå mange kamper i tungvekt for å bygge meg opp sakte, men sikkert. Derfor er jeg villig til å ta sjansen på å møte en bokser med et godt navn med en gang, og så får det briste eller bære, sier Thomas Hansvoll til NTB.

Tilbakelagt stadium
Han snakker med Steffen Tangstad. Krangelen og uenigheten som blusset opp mellom dem da Hansvoll sa nei til VM-kampen i cruiservekt mot Johnny Nelson, er de i ferd med å legge bak seg.

- Det er klart at Thomas raskt kan bli etablert i tungvekt hvis han tar en kjempesjanse og møter en som allerede er ranket blant de beste, men det er ikke lett å komme inn på tungvektslisten til et av de store forbundene, sier Steffen Tangstad.

Thomas Hansvoll var for en måned siden første utfordrer til VM-tittelen i cruiservekt i World Boxing Organisation (WBO). Etter at han frasa seg muligheten til å møte Nelson, er han strøket av alle lister.

Må prestere
- Jeg har vært i et kort telefonmøte med Hansvoll, og han sa til meg at han er villig til å risikere alt. Men han er også opptatt av penger, og det er klart at særlig i tungvekt må han prestere noe før han kan vente seg godt betalt, sier Tangstad, som er villig til å gi Hansvoll den hjelpen han trenger.

Selv sier Thomas at han gjerne kunne tenke seg å møte Vladimir Klitsjko.

- Jeg vet at det er vanskelig å få til en slik kamp, men Steffen har gode kontakter med Klitsjkos manager Klaus Peter Kohl. Det kan være åpningen vi trenger, og Steffen har sagt han er villig til å gjøre et forsøk, sier Hansvoll.

- Nå har jeg fått tilbake motivasjonen. Den samtalen jeg hadde med Steffen var så positiv at jeg allerede har startet jobben med å bygge meg opp som tungvekter, sier Oslo-proffen.

Bygge opp
Nå skal Thomas Hansvoll bruke sommeren til å bygge opp muskelmasse og vekt. Per i dag veier han 95 kg, og han mener at han må opp mellom fem og ti kilo for å kunne lykkes i tungvekt.

- Jeg tror ikke det skal by på altfor store problemer å bygge meg, for jeg har lett for å bygge opp muskelmasse, og jeg kommer til å fortsette samarbeidet med trener Erik Dahlén, sier Hansvoll.

Han har avtalt en ny prat med Tangstad så snart sommeren er på hell.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere