Oslo (NTB): Kombinertløperen Magnus Krog falt i Oberstdorf og er kanskje tilbake om fem-seks uker. Det er den foreløpige prognosen etter kragebeinsbruddet.

Han var til undersøkelse hos Ola Rønsen på Toppidrettssentret mandag. Beskjeden var at kombinertutøveren fra Høydalsmo må holde armen i ro de neste tre ukene.

- Vanligvis tar det fem-seks uker å komme tilbake etter en slik skade. Vi håper at han skal rekke Lahtis og Holmenkollen, sa sportssjef Sverre Rotevatn til NTB.

Magnus Krog fikk lørdag også prisen som årets gjennombrudd under Idrettsgallaen på Hamar. Det var et lite plaster på såret.

Krog skal hele tiden få fysioterapi og drive alternativ trening i form av, blant annet, sykling i tiden framover. Det gjelder å belaste armen og skulderen minst mulig de første tre ukene.

Krog falt under trening i Schattenbergbakken i Oberstdorf fredag i forrige uke. Han måtte over ende på 135 meter i prøveomgangen, og fallet var nesten identisk med det Tom Hilde hadde under hoppuken i samme bakke. (©NTB)