RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper å ta VM-kravet – da blir det også plusspoeng

Foto: Per-Kristian Eriksen (NTB / Scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg skal ikke nekte for det.

Tonje Angelsen håper å fortsette der hun slapp i høydekonkurransen på Bislett. Målet i Gateshead er å ta VM-kravet.

På Bislett hoppet hun 1,90 og klarte målsettingen sin. Hun klarte også å slå den kroatiske høydedronningen Blanka Vlasic, og det har lenge vært et mål for Angelsen.

Men nå er det nye utfordringer som venter i Gateshead, og der skal hun sikre både norske plusspoeng og hoppe for seg selv; det vil si at hun har siktemålet mot en plass på VM-laget som skal til Moskva i august.

- VM-kravet er på 1,92 meter. Jeg mener jeg bør han en god sjanse til i alle fall å klare det. Kroppen kjennes fin, og jeg merker lite til skaden, så alt ligger godt til rette for en god konkurranse, sier hun.

Sportssjef Ronny Nilsen har allerede varslet til NTB at han har planer om å ta ut de første VM-deltakerne fra Norge allerede søndag – etter at lag-EM er over i Gateshead. Angelsen er nok en av dem som kan komme inn på laget i første uttak.

Bra hopp
- Jeg skal ikke nekte for at jeg er veldig fornøyd med det jeg fikk til på Bislett. ikke bare at jeg klarte målsettingen min og gikk over 1,90 meter, men også at jeg hoppet bra. Det var vel så viktig som høyden, forteller Angelsen.

Hun har slitt i nesten et år med en skade i foten. Den har plaget henne denne våren også, men nå ser det ut som om hun er i ferd med å bli bedre, og dermed kan hun sikte mot VM i Moskva. Dessuten sikter hun mot å klare drømmegrensen på to meter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det var moro å slå Blanka Vlasic på Bislett. Jeg skal ikke nekte for det, for det har lenge vært et mål og en drøm for meg å slå henne, men det hadde vært enda mer morsomt å slå henne dersom hun hadde hoppet over to meter, sier høydehopperen fra Trondheim til NTB.

Moro med lag-EM
Tonje Angelsen som tidligere har spilt håndball, vet hva det vil si å spille på lag, og hun nekter ikke for at det er ekstra moro for henne å være med på landslaget som i Gateshead denne helgen.

- Jeg merker lagfølelsen særlig når jeg er på banen. Da er det veldig moro å støtte de andre og være heiagjeng, men jeg må også innrømme at når jeg ser i aksjon selv, ja, da er jeg nok mest opptatt av meg selv, sier hun.

Tonje Angelsen fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med sølvet i høydekonkurransen i EM i Helsingfors i fjor sommer. Deretter prøvde hun seg i OL i London, men det endte ikke bra. Hun ble slått ut i kvalifiseringen.

Nå har hun glemt OL og går løs på nye oppgaver. Først og fremst gjelder det å samle så mange poeng som mulig for Norge i lag-EM i helgen, og deretter håper hun å sikre VM-plassen en gang for alle.

- Det er lenge til VM, men det kunne vært deilig og lagt kvalifiseringen bak meg allerede nå, sier Angelsen til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere