Håper Aalbu sier nei

Foto: Morten Holm/Scanpix

Henrik Bjørnstad håper at Jan Erik Aalbu sier nei til direktørjobb i Vålerenga.

30.11.06 09:38

Det er bare 19 måneder siden Jan Erik Aalbu startet i jobben som sportssjef i Norges Golfforbund. Og den tidligere hoppsjefen har gjort mye positivt for golfsporten på den korte tiden. Nå kan det allerede være slutt.

Utrettet mye
Favorittlaget Vålerenga, som Aalbu selv spilte for på 80-tallet, frister med direktørjobben. Alt tyder på at Aalbu velger å takke ja til den muligheten, og dermed sier opp jobben i golfforbundet.

- Det er veldig synd for oss hvis det skjer. Han har absolutt gjort mye positivt for norsk golf. Han er engasjert, og brenner veldig for sporten, sier Henrik Bjørnstad til Nettavisen, og trekker fram opprettelsen av Team Norway og sponsoravtalen med VG som noe av det viktigste Aalbu har gjort.

27-åringen har kanskje mer enn noen andre fått glede av Aalbus tid som golfsjef. Det var Aalbu som overtalte Norges mest kjente golfspiller til å gjøre comeback, og inspirerte ham til å bli den første nordmannen som spilte på PGA-touren.

- Han har vært til veldig god hjelp for meg, og gjort det mye enklere for meg å reise her i USA. Han har reist mye sammen med meg. Det hadde vært kjedelig å reise rundt alene hele tiden. Bare det at han er til stede, hjelper meg. Humøret hans smitter, forteller Bjørnstad.

Humøret er noe de fleste som har jobbet med Aalbu trekker frem.

Ærlig type
- Han er veldig entusiastisk. Det er sjelden han er i dårlig humør. Han tar opp problemene med én gang, og sier ting som de er. Jan Erik går ikke rundt grøten, konstaterer Bjørnstad.

Den ærligheten kan sikkert komme til nytte i Vålerenga også, hvis Aalbu takker ja til jobben der. Det kan skje allerede torsdag.

Uansett går golflivet videre for Henrik Bjørnstad, som for tiden er hjemme i Florida og slapper av. Det ble som kjent ingen PGA-kvalifisering på ham, og dermed har han ingen turneringer på kalenderen før i slutten av januar.

- Jeg har tatt meg litt fri, selv om jeg holder golfen ved like. Det er en tid på året som er stille, sier Bjørnstad til Nettavisen.

Det har ikke lyktes Nettavisen å få tak i Jan Erik Aalbu denne uka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.