Gå til sidens hovedinnhold

- Håper Ciljan har fått noen garantier

Bundesliga-ekspert er spent på om nordmannen får spille i Hertha Berlin.

Fredag spiller Hertha Berlin mot Stuttgart i Bundesliga. Det kan bli Per Ciljan Skjelbreds første kamp for sin nye klubb.

Midtbanemannen gikk på lån fra Hamburg til Kjetil Rekdals gamle klubb før overgangsvinduet stengte i starten av september.

Håpet for nordmannen er mer spilletid enn det har blitt den siste tiden. Skjelbred kom aldri på banen for Hamburg denne sesongen før klubbskiftet.

- Garantier
Bundesliga-kommentator i Eurosport, Petter Bø Tosterud, er spent på om nordmannen vil få spilletid i Hertha, og håper 26-åringen har fått garantier om nettopp det.

- Jeg er litt spent på ham der. Hertha er et bra lag, med gode spillere i alle posisjoner, sier Tosterud til Nettavisen.

- Han var klar på at han ville ta fighten og konkurrere om en plass i Hamburg lenge, så når han nå går på lån til en klubb nesten 300 kilometer unna Hamburg, håper jeg han har fått garantier om spilletid. Han må ha gjort noen nøye vurderinger der, siden han nok har hatt tilbud fra andre klubber tidligere, sier Tosterud.

Skjelbred gikk fra Rosenborg til Hamburg i 2011, men har fått begrenset med spilletid i den tyske klubben. Sist vår ble imidlertid en liten opptur for nordmannen.

- Ja, han fikk bra med spilletid i vår, og spilte godt. Men han mangler mye på enkelte deler av spillet sitt. Han er nesten aldri involvert i scoringer - verken med assist eller mål.

- Ciljan må jobbe hardt og spille sitt eget spill. Han har et bra driv på midtbanen og må gripe den sjansen han får, mener Tosterud.

God start
Hertha Berlin har fått en meget god start på sesongen nå i høst og står med sju poeng fra fire kamper. Det gjør imidlertid veien inn på laget lengre for 26-åringen.

- De har fått en veldig god start og jeg tror de vil holde seg i Bundesliga. Hertha har mange kreative og offensive spillere, og er et morsomt lag å se på, sier kommentatoren.

- De har den nest største arenaen i Bundesliga, og er en klubb på vei opp og fram. De har vært litt bratt økonomisk der en periode, men nå har de fått sving på sakene.

- Starter ikke
I møtet med Stuttgart fredag kveld tror ikke Eurosport-profilen vi får se Skjelbred fra start.

- Det er første mulighet for ham å spille, men jeg tror ikke han starter nå, spår Eurosport-profilen.

Tosterud forteller at det i første rekke er to spillere nordmannen konkurrer mot i kampen om en midtbaneplass, Hajime Hosogai fra Japan og Fabian Lustenberger fra Sveits.

- Hosogai er landslagsspiller for Japan. Det sier mye om hans kvaliteter. Det nok kanskje Lustenberger som Skjelbred har mulighet til å danke ut der, sier Tosterud.

- For selv om Hosogai kanskje er en spiller som er mer lik Skjelbred, så handler det om å finne riktig balanse i midtbaneleddet, sier kommentatoren.

Oppgjøret mellom Hertha Berlin og Stuttagrt spilles fredag klokken 20.30.

P.S. Mohammed Abdellaoue er syk og spiller i ikke fredagens kamp for Stuttgart.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken