RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper fortsatt Northug kommer

(Scanpix/beitoworldcup.com)
I natt har det blitt produsert litt snø hos verdenscuparrangøren.

Den nasjonale åpningen i langrenn og skiskyting på Beitostølen kommende helg er avlyst på grunn av snømangel i den norske fjellheimen.

Men arrangøren håper fortsatt at det kan la seg gjøre å arrangere verdenscup om snaut to uker, med Petter Northug og resten av verdenseliten på plass.

- Litt
Natt til mandag ble det endelig produsert litt kunstsnø på Beitostølen.

- Det ble litt, men ikke mye. Vi har hatt marginal temperatur og høy luftfuktighet, og da er det ikke så mye vi får til, sier Erik Østli hos arrangøren til Nettavisen.

Det er heller ikke aktuelt å hente snø med lastebiler. Den nærmeste snøen er på Sognefjellet, og da vil hver lastebil ikke rekke mer enn én tur hver dag. Og når det da ifølge Østli trengs 1000 lass sier det seg selv at den jobben er for stor.

Det betyr at arrangøren fortsatt har en stor jobb å gjøre før onsdag. Da vil Norges Skiforbund avgjøre om det blir renn helgen 19. og 20. november.

Avgjørelsen blir tatt av snøinspektør Terje Lund hos Norges Skiforbund. Og han antyder at han kan bli vanskelig å overbevise.

- I prinsippet er regelverket slik at du ti dager før må si om du har snø eller ei. Vi har tatt avgjørelser på værprognoser tidligere, men da må vi være sikre. Det er betydelig risiko å si ja til et arrangement, og så kaste inn håndledet etterpå, sier Lund til Nettavisen.

Kaldere neste uke
For å produsere god kunstsnø bør man ha minst fem minusgrader og helst luftfuktighet rundt 60. Værvarselet for Beitostølen de neste dagene viser at det bare vil komme ned i rundt minus to natterstid denne uken, men at det blir litt kaldere igjen fra neste mandag av.

Det kan være for sent.

Dersom snøinspektør Lund på onsdag finner ut at det blir for risikabelt å si ja til et arrangement, har Norges skiforbund muligheten til å flytte arrangementet til et annet sted i Norge.

Problemet er at prognosene ikke ser noe særlig bedre ut for andre norske vintersportssteder. Dermed er en avlysning fortsatt det mest sannsynlige alternativet.

- Da går i så fall rennet tilbake til FIS, så skal de avgjøre om det er mulig å arrangere rennet et annet sted, sier Lund.

I mellomtiden kan man sjekke snøforholdene på Beitostølen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere