Først ble han kastet ut av Tour de France i skam. Deretter sonet han 20 måneders utestengelse. Og så holdt han nesten på å stryke med, da han øyensynlig forsøkte å dope seg igjen.

Det har medført en unison vrede rettet mot Riccardo Riccò fra sykkelverdenen.

Folk var ikke akkurat vonde å be, da et reportasjeteam fra cyclingnews.com reiste til Tour of Qatar for å hente inn reaksjoner.

Kalte Riccò en «parasitt»
Mark Cavendish har vært svært kritisk til italieneren, som nå skulle syklet i Vacansoleil-drakt, tidligere:

- Det er som å få en parasitt tilbake til sporten vår, uttalte Cavendish under HTC High Roads treningsleir på Mallorca i 2010.

Les også: - Kan ikke drive med idrett uten å dope seg

- Det er ikke bare det faktum at han gjorde det (dopet seg), for alle kan gjøre feil. Men han ser ikke på det som et feilgrep. Han angrer ikke en gang på det han har gjort, la han til.

Krass hilsen fra Cavendish
Derfor var det kanskje ikke så rart at TV-kameraene ble rettet mot briten denne gangen, også. Det munnrappe sprintvidunderet kvitterte med følgende hilsen til «Kobraen»:

- Jeg håper han blir frisk igjen, og jeg håper han blir noens «bitch» i fengsel, smalt det fra Cavendish.

Riccò ble innlagt på sykehus med nyresvikt tidligere denne uka. Diverse medier rapporterer at sykeleiet skyldes et nytt forsøk på blodoverføring.

Leserdebatt: Du kan diskutere både Riccò og Cavendish i vårt nye diskusjonsforum!

Innspill fra hhh2:«Han lærer aldri. Bedre å utestenge han på livstid nå med en gang.»

La Gazzetta dello Sport har sitert legen som behandlet Riccò på at det dreide seg «om en blodoverføring» med blod som hadde «stått hjemme i kjøleskapet i 25 grader».

Nederlandske De Telegraaf hevdet i går at undersøkelsene fra sykehuset i Modena også bekreftet dette.

Finito for Riccò?
Riccò blir etter all sannsynlighet sparket ut av Vacansolelil-laget etter dette.

Les også: Haussler aksepter Cav-unnskyldning

27-åringen kan også vente seg en lang utstengelse fra sykkelsporten etter sitt siste påfunn. Trolig er han ferdig i sporten for godt.

- Jeg gjorde vel klart hva jeg syntes om Riccó forrige gang (uttalelsene fra treningsleiren på Mallorca, vår anm.), og dette har vel bare understreket synet mitt. Mange er enige i at sporten har det bedre uten ham.

- Han er ikke problemet til sykkelsporten, og han er sykkelsportens problem. Hvis du skjønner hva jeg mener? Han speiler ikke mange andre ryttere, han er et spesielt tilfelle. Vi greier oss bedre uten ham, fastholder Cavendish.

Kelly fordømmer kollegene
Etter skammen han brakte over seg selv i Saunier Duval-laget i 2008, kom Riccò tilbake som Ceramica Flaminia-rytter i starten av 2010-sesongen.

Der ble han fram til sommeren, før han kjøpte seg ut av kontrakten og ble plukket opp av nederlandske Vacansoleil.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Manager Daan Luijkx fikk kritikk for å plukket opp et av sykkelsportens råtne epler, og fordømmelsen blir neppe noe mindre nå. Den tidligere storrytteren Sean Kelly er langt i fra imponert over hvordan en del av managerne spiller kortene sine når de rekrutterer ryttere foran en ny sesong.

- Denne situasjonen vitner om rent galskap, og han (Riccò) er en sprø rytter. Når du ser på historien hans, vil det alltid knytte seg stor risiko ved å signere en slik rytter. Riccò er et navn som aldri hadde dukket opp på listen min over potensielle ryttere.

- Dersom det kun var én rytter igjen i verden, og jeg manglet ryttere selv – ville jeg aldri tatt ham, sier eieren av An Sport Sean Kelly-laget.

Du kan diskutere både Riccò og Cavendish i vårt nye diskusjonsforum!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED