Gå til sidens hovedinnhold

- Håper han får krampe oftere

Freddy dos Santos svarte med sjelden scoring da han endelig fikk gå inn i motstanderens sekstenmeter.

VÅLERENGA-AALESUND 3-0:

ULEVAAL STADION (Nettavisen): Det var så lenge siden sist han hadde scoret, at Freddy dos Santos måtte ta betenkningstid da han ble spurt om når det var. Da kalenderen ble bladd tolv måneder bakover, fant han svaret (Molde i fjor) - men sant å si har Vålerenga-toppscoreren fra 2003 nærmest glemt hvordan det er å sette lærkula i motstandermålet.

Tross overtidsmålet mot Aalesund - av den enkleste sort der han bredsidet inn ballen på åpent mål fra en meters hold - står høyrebacken faktisk kun med tre scoringer de siste fem sesongene, men nå vet VIF-legenden hva som er oppskriften på mer nettsus.

- Berre må få krampe oftere!
- Han hadde ikke ork til å gå på det siste angrepet, så jeg ropte at jeg gikk. Egentlig hadde det vel Morten Berre skrevet over hele seg, men det var utrolig deilig å se den gå inn, innrømmer den populære høyrebacken.

Visitten til dos Santos i Aalesunds sekstenmeter på overtid hører egentlig til sjeldenhetene. Riktignok er han en hyppig gjest på motstanderens banehalvdel når Vålerenga får innkast, men ellers kjører Oslo-laget med langt mer defensive backer enn de fleste Tippeliga-kollegene.

Det er ikke tilfeldig, understreker Martin Andresen.

- Vi liker heller å kjøre fram stopperne, så lar vi backene stå. Det gir oss en ekstra dimensjon i midtbanespillet vårt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs

Kommentarer til denne saken