Gå til sidens hovedinnhold

- Håper ikke det samme hadde skjedd i Norge

Spanske journalister brøt ut i spontan applaus flere ganger da dopingdømte Contador snakket med pressen.

På tirsdagens pressekonferanse i hjembyen Pinto forklarte Alberto Contdor hvor tøft det hadde vært å vente på å få den endelige dommen fra CAS, hvor urettferdig han mente dommen var og at han kom til å fortsette sykkelkarrieren.

Flere ganger under presseseansen brøt spanske journalister som hadde møtt opp for å få med seg hva Contador sa, ut i applaus.

- Det var jeg ikke veldig overrasket over. Han er jo tross alt æresborger i byen så jeg er ikke sjokkert over den mottakelsen. Men litt rart for oss som er fra Norge er det, sier TV2s sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg til procycling.no

Problemer med holdningene?
Det er ikke første gang både spansk presse og publikum har vist Contador støtte i kampen mot renvaskelse. Selv stoler Stoltenberg på systemet, men ser at andre, spesielt i Spania, tror på Contadors uskyld.

- Han virket ærlig og følelsesladd på pressekonferansen, og det virker helt klart som at han har klart å overbevise en del i spansk presse om at han er uskyldig.

- Beviser dette at spanjolene fortsatt har et holdningsproblem når det kommer til doping?

- Ja, det kan man kanskje si. Det faktum at det har blitt tatt en del spanjoler de siste årene er vel et bedre bevis på det enn applausen. Jeg tror ikke vi skal stå her i Norge å slå oss selv på brystet og alltid heve oss over alle andre, men de har nok slitt litt med holdningene i Spania, ja.

Utenkelig i Norge?
Stoltenberg tolker applausen som et uttrykk for støtte og sympati.

- De ønsket nok å vise at de tror at Contador feilaktig havnet i dopingsaksen. Det har vært en tung sak, og det var snakk om en veldig liten mengde clenbuterol, men jeg velger å stole på de som tok avgjørelsen om å straffe Contador.

- Samtidig må jeg si at jeg forstår veldig godt Contador når han sier at det har vært nærmest umenneskelig å vente så lenge på en dom. Vi må få et bedre system som løser disse sakene raskere, mener Stoltenberg.

- Tror du det samme (at en dopingtatt utøver blir applaudert av pressen) kunne skjedd i Norge?

- Det håper jeg ikke. Jeg tror ikke det heller.

Kommentarer til denne saken