RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper på Helsingborg

Sist oppdatert:
Kvartfinalene i Royal League trekkes i morgen. Det står mellom to lag for VIF.

(iOslo.no) Mandag klokka 14.15 legges kvartfinalene i Royal League ut på turneringens hjemmesider. Som gruppevinner kan Vålerenga trolig vente seg en av to motstandere. Opp av hatten kan ledelsen trekke enten Helsingborg, eller regjerende mestere FC København. Med flest poeng totalt i gruppespillet får Petter Myhres menn uansett hjemmefordelen når kvartfinalen spilles neste søndag.

- FCK har vist seg som det beste skandinaviske laget de siste årene. De danske lagene ligger lenger framme i forhold til formtopp (dansk serie starter igjen 11. mars, journ. anm.), så de vil ha fordel av det. Vi ønsker oss allerhelst et svensk lag på samme formnivå, sier Petter Myhre til iOslo.no.

Men det blir hjemmekamp, og vi satser på at det blir en tøff batalje uansett. Forhåpentligvis blir det bra spill og litt underholdende for publikum.

Avviser formsvikt etter LSK-tapet
Vålerenga kommer rett fra ydmykelsen mot Lillestrøm på La Manga fredag, men Myhre avviser at nedturen har merket laget.

- Det gikk ikke vår vei på fredag, som det har gjort de siste tjue gangene. Det som sviktet var at LSK var mer gira, og ingen vinner kamper med 90 % innsats, iallfall ikke en fysisk batalje som mot LSK. De viste at de behersker det spillet bedre enn oss på fredag, sier han.

- Du varslet i forkant av forrige match at dette skulle bli førsteelleveren i kvartfinalen, pluss/minus et par spillere. hvem skal ut i spillerkabalen?

- Det er for tidlig å si. Jeg skal se helhetlig på hvem som har prestert best de siste to ukene, og hvem som presterer best kommende uke, så setter vi laget da. Det hadde vært urettferdig å sette noen ut av laget på grunn av én dårlig match, sier han.

Varsler hardtrening
Myhre varsler en hard treningsuke for de blåkledde.

- Vi skal jobbe videre med det offensive spillet vårt, for vi ligger noen hakk etter hva vi gjorde i fjor høst. Vi er inne i en tøff fysisk periode, så vi kommer ikke til å slippe opp treningsintensiteten ennå. Forhåpentligvis er vi tøffe nok til å matche det som skulle møte oss på søndagen, sier han.

I forkant av kampen er to spillere usikre for VIF. Rune Lange sliter med ryggproblemer, og Kjetil Wæhler har vært slått ut med influensa. Ifølge medisinsk ansvarlig Haakon Schwabe skal begge to være klare for trening på onsdag eller torsdag. Ellers har Myhre fullt mannskap å velge ut fra neste helg.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere