Gå til sidens hovedinnhold

Håper på høydeeffekt i VM i Norge

For å finne toppformen til VM på hjemmebane har Håvard Bøkko (26) tilbrakt de siste tre ukene i de italienske alpene.

Sammen med mange av de andre landslagsløperne har Bøkko gjennomført den siste av tre høydesamlinger denne sesongen. Treningen i Collalbo håper han skal gi ham krefter til å kjempe helt i toppen i allround-VM i Vikingskipet om en drøy uke.

- Jeg håper jeg kan få en høydeeffekt, sier Bøkko til NTB.

I fjor havnet han utenfor VM-seierspallen for første gang siden 2007. Derfor er han revansjsugen foran mesterskapet i Hamar.

- Jeg tror jeg kommer bedre forberedt til VM enn jeg var foran EM i januar (bronse). Da ble det litt for mange dager uten is foran mesterskapet for min del, mener Hol-løperen.

Tre høydesamlinger
Foran denne sesongen valgte han sammen med søsteren Hege (21) å vende tilbake til forbundsgruppen etter ett år på Peter Muellers privatlag. En av hovedgrunnene var landslagets opplegg med høydetrening.

Siden landslagsreturen har Bøkko og co. tilbrakt til sammen 63 dager i høyden:

*Juni/juli: 21 dager i Font Romeu

*August/september: 21 dager i Font Romeu

*Januar/februar: 21 dager i Collalbo

- Jeg har aldri hatt så lange opphold i høyden, verken sommer eller vinter, forteller Bøkko, som har holdt seg sykdoms- og skadefri.

- Samlingen har egentlig gått på skinner, sier han.

Under oppholdet i Italia har 26-åringen også terpet på teknikken.

- Jeg gikk ikke så bra teknisk i EM, så jeg har jobbet med det, sier Bøkko.

Generalprøve
Helgens verdenscupstevne i tyske Inzell blir generalprøven til VM. Bøkko håper han får noen gode signaler på hvordan formen er en drøy uke før sesongens store mål. Hallingen skal gå 5000 meter lørdag og 1500 meter søndag. For to år siden tok han VM-gull på 1500 meter i samme hall.

- Det hadde vært en fordel om jeg gikk noen gode løp i Inzell slik at jeg ikke blir bekymret før Hamar. Jeg har følt det er gått bedre nå enn før EM, sier Bøkko.

Landslagstrener Jarle Pedersen mener Bøkko har vist gode takter under høydeoppholdet.

- Håvard har trent godt her og respondert bra. Han har ikke hatt plager med luftveiene eller andre ting. Håvard er optimist, sier Pedersen til NTB.

Allround-VM i Vikingskipet arrangeres 16.-17. februar. (©NTB)

Kommentarer til denne saken