Gå til sidens hovedinnhold

Håper på oppsving på Bislett

Mandag spiller Lyn årets første hjemmekamp på Bislett. Kan en ny hjemmebane ta Lyn til gamle høyder?

BISLETT: Lyn har hatt en reise fra bredde til topp i løpet av sine år med Frogner stadion som hjemmebane. Men når 2. divisjon 2014 starter mandag, har klubben byttet hjemmebane til Bislett.

Klubben hadde etter hvert vokst ut av Frogner, og kunstgressunderlaget gjorde spillertroppen mer skadeutsatt. Daglig leder Magnus Wattne i Lyn Toppfotball ser frem til å komme i gang med en ny sesong på ny bane.

– Det blir spennende. Ikke helt nytt, men en forandring. Gress er et stort pluss, jeg setter pris på at fotball spilles på gress, sier Wattne til dittOslo.

Større interesse

Fyllingsdalen er første motstander på Lyns nye hjemmbane. Wattne påpeker at mange lag får en ny giv av å flytte til ny stadion. Han håper Lyn også kan få en slik effekt.

– Vi håper på et oppsving i både publikumstall og interesse, slår Wattne fast.

De siste årene har Lyn hatt rundt 2000 tilskuere på serieåpningene sine. Wattne håper på omtrent like mange i år.

– Og så satser vi på enda flere i byderbyet mot Skeid i cupen på torsdag, sier han.

Les også: Bredo: – Vi må prestere enda bedre enn i fjor

Vil fighte i toppen

For Lyn-fansen vil ikke arrangementene på hjemmekampene på Bislett være veldig forskjellige, sammenliknet med Frogner-kampene i fjor.

– Vi bemanner i all hovedsak med dugnad fortsatt, men vi vil ha en bedre infrastruktur. Vi har tatt over kiosksalget selv, så det blir litt mer å gjøre, men forhåpentlig får vi mer inntekter av det også, sier Wattne.

Lyn er opprykksfavoritt hos flere synsere. Selv vil ikke Wattne være like bastant.

– Vi går på banen for å vinne hver kamp. Men det er kun ett av 14 lag som rykker opp, så tilfeldigheter kan avgjøre. Jeg forventer uansett at vi er med og fighter helt der oppe, sier han.

Lyn møter Fyllingsdalen klokken 18.00 mandag. Vi i dittOslo streamer kampen direkte på våre nettsider!