RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper Sætre blir Norges Heiden

Foto: Knut Fjeldstad (Scanpix)
Sist oppdatert:
FROGNER STADION (TV 2 Nettavisen): Skøytelandslagstrener Peter Mueller krysser fingrene for at Lasse Sætre blir Norges svar på Eric Heiden, Ard Schenk eller Rintje Ritsma.

Sætre fikk ødelagt det meste av fjorårssesongen på grunn av skade. Mueller tror skaden ødela det som ville blitt et stort gjennombrudd.

Skadet
Det er ikke vanskelig å være enig. Sætre startet sesongen med norsk rekord og tredje plass på 5.000 meter under et verdenscupløp i Vikingskipet. Så ble han skadet.

- Alle store lag trenger en leder. Se bare på hva Ard Schenk, Eric Heiden, Johan Olav Koss og Rintje Ritsma har betydd for sine lag. Nå håper jeg at Lasse kan bli den lederen for oss, sier Mueller til TV 2 Nettavisen.

Selv om fjorårssesongen ble en skuffelse er Mueller skråsikker på at hans metoder er de rette. Han har også lyktes gjentatte ganger tidligere.

Sterk i troen
- Jeg tenker ikke på fjoråret, men har opplevd dårligere sesonger før, for så å ha en bedre sesong enn noensinne året etter igjen. Jeg er veldig sterk i troen på at vi vil lykkes, sier han.

Sætre smiler godt da han blir konfrontert med Muellers uttalelser, og sammenlikningen med de fire store:

- Peter tenker stort, og setter seg store hårete mål. Til tross for at resultatene ikke var som man ønsket i fjor, så er han utvilsomt rett mann for Norge, sier Sætre til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere