*Nettavisen* Sport.

Håpet lever for Norge

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Det sørget Tom Høgli for.

07.06.13 23:05

ALBANIA - NORGE 1-1:

Etter tapet mot Albania i mars, hadde det norske herrelandslaget kniven på strupen før møtet med samme nasjon i VM-kvalifiseringen fredag.

Skulle Egil Drillo Olsens menn ha noe særlig håp om en plass i Brasil-VM i 2014, så burde kofferten hjem inneholdt tre poeng fra møtet i Tirana.

Dessverre for 71-åringen og hans menn ble det kun ett poeng i bagasjen.

Albania tok ledelsen i første omgang, og det så lenge stygt ut for Norge, men med tre minutter igjen av kampen ordnet Tom Høgli poengdeling og et lite norsk håp.

- Er deilig
Norge står nå med åtte poeng i gruppen etter seks spilte kamper. Kampen mellom Island og Slovenia endte 4-2 til sistnevnte, noe som også var en fordel for nordmennene.

Sveits står med elleve poeng i gruppen, Albania ti og Island ni. Norge følger på fjerdeplass. Norge har nå fire kamper og tolv poeng igjen å spille om.

- Når vi scorer så sent, så er det deilig å få med seg ett poeng. Men det så stygt ut og vi gjør ingen god kamp, sier landslagssjef Egil Olsen til MAX.

- Det blir mye dueller og de er gode defensivt. Vi slet med å få hull på dem. Vi står likevel på og får ett poeng. Det kan vise seg å bli viktig, sier Drillo.

Tom Høgli hadde følgende å si etter en sjelden scoring:

- Det er godt å score mål. Jeg scorer vel en gang i skuddåret. Det var en god følelse, sier den norske høyrebacken til MAX.

Fikk en i fleisen
Stemningen på tribunen i Albania var elektrisk, men det var det nok først og fremst hjemmelaget som dro nytte av. Norge måtte gjøre jobben selv.

Espen Ruud så i hvert fall ut til å ha riktig tenning, da han etter få sekunders spill fikk kampens første gule kort.

De helt store sjansene uteble lenge i Tirana, men etter ti minutter viste Joshua King, som fikk spille fra start, litt av det han kan bidra med på topp.

Kraftpluggen vant ballen og kjempet seg forbi på høyrekanten, før han avsluttet. Albanias keeper ga en retur, som Tarik Elyounoussi burde satt i mål, men det gjorde han ikke.

Etter 16 minutter kom vertene på sine første, farlige visitt i kampen. Valdet Rama kjørte karusell med Espen Ruud og la inn. Hamdi Salihi avsluttet like utenfor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mannen som var nær ved å sende hjemmelaget i føringen, var for øvrig samme mann som scoret Albanias mål i møtet på Ullevaal i mars.

Etter en brukbar åpning på kampen, roet det hele seg betraktelig. Norge styrte en del, men Albania virket likevel giftige. Og så, rett før pause slo vertskapet til.

Det var spilt 41 minutter da en svært god Valdet Rama klinket til mot korthjørnet. Ballen gikk forbi Tore Reginiussen og Rune Almenning Jarstein i buret. 1-0 til Albania.

Den norske keeperen burde nok ha tatt skuddet, som ikke var all verdens hardt, men hadde nok ikke verdens beste sikt da Rama fyrte løs.

Slo tilbake
Scoringen var selvfølgelig en gedigen fordel for hjemmelaget, som i andre omgang kunne legge seg bakpå og kjenne litt på hva Norge hadde å svare med.

Lenge så det ut til at det var ganske lite. Norge fortsatte å ha ballen mye, men klarte ikke komme til de helt store sjansene foran Albanias mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

I stedet var vertene nær 2-0 i det 67. minutt. Spissen Salihi klemte til, men Jarstein fikk hånden på ballen og fikk slått kula i tverrliggeren. En god redning av Norges keeper.

Minutter senere var albanerne farlig frampå igjen, denne gangen etter et frispark. En god variant endte med avslutning i nettveggen fra hjemmelaget.

Og det var Albania som skapte sjansene. Etter 77 minutter var vertskapet igjen farlig frampå. Bare en våken Tom Høgli, som fikk reddet unna på streken, reddet ny baklengs.

Det så svart ut, men helt på tampen av kampen dukket en uventet helt opp. Med tre minutter igjen av ordinær tid, satte Tom Høgli inn utligningen.

Espen Ruud slo en corner og Høgli ble ikke markert. Høyrebacken, som sjelden finner nettmaskene, stupheadet inn den viktige scoringen og reddet ett poeng for Norge.

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.