Gå til sidens hovedinnhold

- Håpløst av juryen

Roar Ljøkelsøy var rasende på juryen etter at muligheten til å vinne hoppuka ble tatt av vinden i Innsbruck. Janne Ahonen kunne bare smile.

Rennet i Bergieselbakken utviklet seg til et skikkelig skandalerenn. Vinden varierte voldsomt, og juryen slapp utfor hoppere både i kraftig bakvind og med kraftig oppdrift. Roar Ljøkelsøy raste mot juryen som slapp ham utfor i andre omgang, da vinden kom bakfra.

- Det er helt håpløst av juryen å kjøre som dette. Nytter ikke å la noen kjøre med masse oppdrift, mens andre får kjøre med bakvind, raste Ljøkelsøy overfor NRK.

Roar var uheldig med forholdene i begge sine hopp. Han fikk bakvind og kunne ikke nå skikkelig opp blant de som hadde oppdrift. Han falt ned til sjetteplass i sammendraget.

- Mange trenere synes rennet burde vært stoppet. Det synes jeg også. Det var langt fra rettferdig, sa Mika Kojonkoski til TV 2 etter å ha roet seg ned.

Janne Ahonen vant veldig enkelt, og er bare én seier fra å bli den andre i historien som vinner alle fire renn i hoppuka. Sven Hannawald klarte det som førstemann i 2001/02.

Sigurd Pettersen lå på andreplass etter første omgang i Innsbruck mandag, men falt tilbake til 23.plass etter to omganger. Nordmennene hadde i det hele tatt ikke flaks med vinden. Morten Solem, Daniel Forfang og Lars Bystøl fikk ikke hoppe andre omgang - etter at de tapte sine dueller.

Henning Stensrud hoppet derimot glimrende - og landet på 121 meter. Sigurd Pettersen hadde også flaks med vindforholdene - da han hoppet 126 meter - og lå på andreplass etter første omgang. Men i andre omgang sviktet han fullstendig. Sigurd hoppet bare 100 meter, og falt ned til 23. plass.

- Jeg gjorde et dårlig skihopp, og er ikke der ennå. Men jeg viste at jeg er på rett vei. Nå tar jeg med meg prøveomgangen, og første omgang videre. Jeg glemmer andre omgang, og nå er det Bishcofshofen, sier Sigurd Pettersen til NRK.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken