RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Har 15 millioner til spillerkjøp

Sist oppdatert:
Rosenborg har muligheten til å forsterke laget ytterligere i januar.

I sommer kjøpte Rosenborg spillere for over 20 millioner, men ingen av disse ble kjøpt med investorhjelp.

Det betyr at de 15 millionene investorene har satt av til spillerkjøp fortsatt er tilgjengelige og gir mulighet for januarshopping i Trondheim.

- Foreløpig, «as we speak», er det ikke tatt ut én krone av pengene som ble satt inn i selskapet. Dersom det skal skje, må RBK komme med en innstilling til styret i investeringsselskapet. Da vil de også i prinsippet kunne få grønt lys. Vi stoler selvsagt på at Rosenborg er flinkere enn oss til å velge ut spillere som det bør investeres i, sier Leif Inge Nordhammer til Adresseavisen.

Nordhammer er en av fem investorer (Rema 1000, SpareBank 1 Midt-Norge, Hent og Gustav Witzøe) som sprøytet inn 15 millioner inn i et selskap til spillerkjøp for to måneder.

Den tidligere konsernsjefen i Salmar er styreleder og talsmann for Rosenborgs investorer. Han poengterer at pengene skal brukes til sportslig satsing, ikke å dekke eventuelle administrative minustall.

- Klubben kan velge å la oss investere i noen av dem som allerede er der, som Borek Dockal eller John Chibuike. Men også en eventuell slik investering vil komme til nytte i januar, ved at RBK får frigjort kontanter, sier han.

Etter at investorgruppen gikk inn med frisk kapital har det imidlertid gått nedover med Rosenborg. Nils Skutle gikk av, laget røk ut av Europa og har den siste tiden blitt dratt inn i Gunnarsson-saken. Tirsdag ble det kjent at Terje Svendsen ikke tar gjenvalg.

Den siste tidens hendelser vil uansett ikke påvirke investorenes vilje til å bruke penger på spillerkjøp.

- Nei. Vi har stilt penger til rådighet, og har med gitt RBK et større handlingsrom, og det er viktig å holde tunga rett i munnen og se potensialet i laget og spillerne. Ingen har skapt så mange sjanser som RBK i år, og ingen har scoret flere mål. Det har vært høydepunkter og svake øyeblikk. Men vi kjemper om medalje, og de to siste kampene blir svært viktige, sier han. Men vi ønsker at RBK skal være best, sier han.

Rosenborg vil med seier i de to siste seriekampene sikre seg sølvmedalje og europacupspill neste sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere