RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal

Har aldri gått 17. maitog

Sist oppdatert:
Brann-spiller Njogu Demba-Nyrén har aldri markert en nasjonaldag.

BERGEN (Nettavisen) BRANN-VÅLERENGA 1-0:

Den svensk-gambiske Brann-helten Njogu Demba-Nyrén har spilt proff-fotball i Sverige, Danmark, Hellas, Bulgaria og nå i Norge. Det er imidlertid første gang han er med å markere en nasjonaldag når han går i 17. maitog lørdag.

- Nei, noe slikt har jeg aldri gjort. Ikke i Sverige eller Danmark. Heller ikke i Gambia hvor jeg ble født har jeg vært med på noe slikt. Det blir spennende, jeg får øve mye til, sier Demba-Nyrén og smiler samtidig som han demonstrerer en liten marsj og legger til:

- Det blir sikkert gøy. Det kommer jo masse folk og så vant jo vi mot Vålerenga.

Tøffe tak
Demba-Nyrén hadde det vanskelig på banen mot et Vålerenga-forsvar som var veldig oppmerksomme på ham. Det var ikke ofte han fikk mye rom til å briljere med de fintene han er kjent for, og det ble mange tøffe dueller. Han fikk heller ikke mange målsjanser, men skulle gjerne tatt ett frispark eller to.

Både i begynnelsen av kampen og i det 65. minutt hadde rødtrøyene to gode frisparkmuligheter.

- Som spiss har du alltid lyst å ta frispark i slike situasjoner, men Eirik Bakke er kaptein og bestemte i begge tilfellene at det var best at Petter (Vaagan Moen) skjøt. Det hadde med hvordan muren var stilt opp. Han mente det var best at en med venstrefot skjøt, sier Demba-Nyrén til Nettavisen.

Hadde ikke dagen
At Vaagan Moen ikke hadde dagen, betydde tydeligvis ikke stort for kaptein Bakke, men trener Mons Ivar Mjelde trodde at Demba-Nyrén skulle skyte på den siste frisparksituasjonen da ballen lå på 16-meteren.

- Jeg trodde han skulle skyte, ja. Han har et godt skudd, men det ble nok vurdert av dem som stod der at det var best at Petter skjøt. Da ble det slik.

- Som trener, kan ikke du bestemme hvem som skal skyte på slike frispark på samme måte som ved straffer?

- I en slik heksegryte er det ikke alltid like lett å få formidlet beskjeder. Demba-Nyrén har et godt skudd, og vi hadde trent på dette på trening, sier Mjelde.

Håper på landslaget
Frisparkskytter Vaagan Moen vedkjenner at han ikke hadde dagen, noe som kan ha kostet ham en etterlengtet plass i en landslagstropp.

- Det gikk ikke så bra i dag, men jeg slo et godt frispark som det ble mål på, så jeg får ta med det positive, sier Vaagan Moen til Nettavisen.

Han har selvsagt lyst å bli tatt ut i en landslagstropp, men ser ikke veldig lyst på at det kan skje til neste oppgjør mot Uruguay.

- Jeg har alltid lyst å bli tatt ut på landslaget så vi får bare se hva som skjer, avslutter Vaagan Moen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere