Thor Hushovd var en ettertraktet mann i sommer. Omtrent alt som fantes av profesjonelle sykkellag jaktet underskriften til Grimstad-gutten.

Til slutt var det stjernespekkede BMC som trakk det lengste strået. Enkelte hevet øyenbrynene noe over valget til Hushovd. Rett og slett fordi laget er proppfullt av stjerner.

Cadel Evans var allerede på kontrakt med laget. Australieren er som kjent regjerende vinner av Tour de France. Dermed kommer han til å legge beslag på kapteinsbindet i Tour de France. Hushovd blir hjelperytter.

procycling.no var det første mediet som omtalte Hushovds BMC-overgang. Samtidig skrev vi at Philippe Gilbert også var på samme vei.

Hvorfor valgte han BMC?
Dermed vil en god del av Hushovds typiske endagsritt også være et mål for verdens beste syklist.

Fra før har også BMC Greg Van Avermaet i stallen, som har mange av de samme egenskapene som Hushovd og Gilbert

Så hvorfor valgte da Hushovd BMC?

procycling.no gikk rett på sak:

- Du har aldri vært fornøyd med å stille som hjelperytter tidligere, hvorfor er du det nå?

- Det der er litt feil, slår Hushovd fast overfor procycling.no.

- Jeg har ofte hjulpet lagkamerater, det gjør jeg ofte. Men det har selvsagt vært på dager der jeg ikke selv kan vinne. Det som er forskjellen nå er at jeg skal kjøre på lag med den regjerende vinneren av Tour de France. Jeg tror han er motivert og kapabel til å vinne igjen. Da må jeg bare stikke fingeren i jorden og være klar til å hjelpe til, sier Hushovd.

Nytt for Hushovd
Riktignok syklet Hushovd på samme lag som Carlos Sastre i 2009. Spanjolen var også regjerende vinner av Tour de France, men han var ikke i samme grad en like stor favoritt som regjerende mester som det Evans er.

Mye klaffet for spanjolen i 2008 og han syklet også en knalltøff giro i forkant av 2009-utgaven av touren.

Les også: Dette er Hushovds fantasi

Hushovd virker å ville støtte opp langt mer om Evans, enn han gjorde for Sastre.

- Når man er på et så stort lag som jeg er nå, må jeg ofre noe. Hvis du ser tilbake på karrieren min har jeg aldri syklet med så store stjerner før, sier Hushovd.

Og han har selvsagt helt rett.

Bli venn med oss på Facebook!

Hvorfor frivillig kjøre med stjernene?
Så kommer da det store spørsmålet. Hvorfor vil Hushovd kjøre på lag med noen av sportens største stjerner, som åpenbart gjør at hans egne sjanser blir færre, eller mindre om du vil?

Akkurat på dette punktet er verdensmesteren fra 2010 klokkeklar.

- Jeg synes det er motiverende å kjøre med store stjerner, forteller Hushovd.

Og det er det som er nøkkelen for nordmannen, som er på vei inn i sluttfasen av karrieren. Han har stort sett fått gjøre som han vil siden han ble proff. Nå søker han konkurranse for å øke motivasjonen.

- Hadde jeg gått til et mindre lag hadde jeg blitt enerådende kaptein. Det er ikke der jeg har lyst til å være. Jeg vil bli matchet og motivert hele tiden. Når jeg står på start med Gilbert er jeg nødt til å skjerpe meg. Da blir jeg bedre. Jeg ser ikke på dette som noe problem, analyserer Hushovd.

Videre påpeker han rollefordelingen, som er godt kjent fra før.

- I de mindre rittene i Belgia kommer vi til å ha det gøy begge to og være med i finalene. I Milano-San Remo kan Gilbert støte på Poggio og jeg kan vente på spurten. Gilbert er smart nok til at han vet at jeg slår han i en spurt uansett. Det blir det samme i Flandern. Han kan kjøre ifra og jeg kan sitte å vente på finalen, avslutter Hushovd til procycling.no.

Hva tenker du om valget til Hushovd? Ta diskusjonen i kommentarfeltet!