Gå til sidens hovedinnhold

- Har aldri sett ham så god

Mohammed Fellah fortvilte etter kompisens storspill.

STRØMSGODSET - VÅLERENGA 1-0:

MARIENLYST (Nettavisen): Han spilte for Vålerenga i nesten ti år. Det var favorittlaget hans. Og han feiret som besatt da Vålerenga tok gull under Kjetil Rekdal i 2005.

Men Adam Larsen ble ikke satset på, dro til Strømsgodset før 2007-sesongen og hadde lørdag sin aller største dag på fotballbanen – mot kompisene sine.

- Vi burde vunnet
Etter kampen kom en rekke smilende, men hoderystende Vålerenga-spillere bort og gratulerte sin tidligere lagkamerat med kampen.

- Jeg tror aldri jeg har sett ham så god, sa Vålerengas Mohammed Fellah etter kampen.

Fellah og Larsen er gode kompiser, og var spesielt nære da Larsen spilte i Vålerenga.

- Vi spilte jo sammen på juniorlaget, og det var han jeg var sammen med etter trening og sånt. Vi har mindre kontakt nå, men snakkes innimellom, sier Fellah.

Han var selvsagt skuffet etter poengtapet. Vålerenga-poeng i Drammen, mot et Strømsgodset-lag som stod med ni strake seirer før kampen, hadde vært en klar beskjed om at de virkelig er en utfordrer også om de aller edleste medaljene i år.

Slik gikk det ikke.

- Selvfølgelig var dette veldig bra av Adam, og det gir sikkert ham en masse selvtillit, men det er for dårlig av oss at vi ikke er med fra starten av. Alt i alt er det en ok kamp, vi burde vunnet, vi kjørte over dem i andre omgang, men den dårlige starten ødela, sier Fellah.

Les også:- Vi er et bedre lag enn Vålerenga, og har også en større fremtid

- Ville aldri fått sjansen i VIF
Selv smilte Larsen fra øre til øre etter kampen.

- Dette var veldig gøy. Ubeskrivelig deilig, egentlig, sier han til Nettavisen.

Og gleden er forståelig. For etter en 1. omgang hvor Strømsgodset var klart best, så var Vålerenga best etter hvilen i Drammen. Tverrligger, dårlige avslutninger – og Adam Larsen – stod imidlertid i veien.

På overtid ble han egentlig en like stor matchvinner som kampens eneste målscorer, Marcus Pedersen. Alle så nemlig Bengt Sæternes´ heading i målet, men en utrolig redning av Larsen sørget for at alle poengene ble værende i Drammen.

- Om det var min beste redning? Vel, jeg husker én da jeg var 13 år... Neida, det var en god redning, men jeg har ikke kontroll over alle. Man glemmer redningene fort, sier han glisende.

Men hvorfor ble han ikke i Vålerenga sammen med kompisene sine?

- Det var vel Arason og Boltof jeg kjempet mot, og jeg stod litt i 2. divisjon. Jeg fikk vel ti kamper der. Samtidig skjønte jeg at jeg var et klart tredjevalg. Jeg var heller ikke i A-stallen. Jeg var junior, sier han.

- Så ble jeg ferdig med videregående. Da måtte jeg ha svar på hva som skulle skje videre. Jeg var ikke spesielt tålmodig. Jeg kunne ikke vente på kontrakt. Jeg prøvde meg i Godset – vel vitende om at jeg da ødela alle muligheter i Vålerenga – men jeg har aldri angret. Jeg tror fortsatt ikke at jeg hadde fått sjansen hvis jeg hadde blitt i Vålerenga, sier han.

Noen feiring ble det imidlertid ikke etter kampen.

- Nei, nei. Det blir rett hjem. Vi møter Odd onsdag, så jeg er nok i seng ved ti-tiden, sier han glisende.

Takker trenerne
Han takker hovedtrener Ronny Deila og keepertrener Thomas André Ødegaard for suksessen.

- Da jeg kom hit, kom jeg rett inn i armene til Thomas André. Sånn sett var det nok et lurt valg å forlate Vålerenga den gangen, sier han.

Ronny Deilas tillit har også vært enorm hele veien, og da en TV 2-reporter prøvde å si at Viking hadde en fordel på keeperplass før lagene møttes tidligere i sesongen, skjønte Deila lite.

- Ja, de har Rune Jarstein, sa Deila.

Før han la til:

- Men vi har Adam Larsen.

- Han har støttet meg hele veien. Han har vist at han har troa på meg. Det betaler seg nå. Han gir meg trygghet og en god følelse både på trening og i kamp. Han viser at han overhodet ikke er bekymret over å bruke en ung keeper. Han viser at han stoler like mye på meg som alle andre i laget. Det er godt, sier Larsen.

Neste sjanse for Deila, Larsen og Strømsgodset til å vise seg frem er hjemme mot Odd onsdag. Vålerenga er samme dag verter for Hønefoss.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus