Gå til sidens hovedinnhold

- Har aldri sett noe lignende

Voldsomme opptøyer ryster Brasil.

Det oppsto voldsomme opptøyer på tribunene da Atletico Parananense tok imot Vasco da Gama i den brasilianske toppserien søndag.

Vertene fikk en drømmestart på kampen og tok ledelsen etter femten minutter, men scenene som fulgte, har lite med idrett å gjøre.

Den brasilianske avisen Globosporte beskriver opptøyene som barbariske.

- Jeg har ikke ord. Dette er enda en katastrofe for den brasilianske fotballen. Neste år er det VM, og da kommer hele verdens øyne til å være rettet mot Brasil. Det er tøft, sier Vaco da Gamas midtbanespiller, Wendel, til avisen.

Det var ikke politi til stede da opptøyene startet og ifølge en polititalsmann var det kun 80 sikkerhetsvakter som fikk jobben med å gripe inn.

- Det var et privat vaktselskap, som var ansatt av Atletico Paranense. Det hadde ansvar for sikkerheten, sier Adilson Moreira ifølge AP.

Flere av spillerne forsøkte å roe ned gemyttene, uten å lykkes. Klipp, som er lagt ut på nettet, viser supportere som sparker flere personer som ligger nede.

- Vi prøvde å be fansen om å slutte. Vi så opp på tribunen og fant fort ut at det ikke var politi der. Det var ingen der som kunne stoppe det, sier Atleticos Luiz Alberto til Globosporte.

- Jeg har spilt fotball i 20 år, men aldri sett noe lignende. Vi skal arrangere VM neste år og vet at disse bildene kommer til å vises overalt.

Ifølge den brasilianske avisen ble tre supportere fraktet til sykehus med alvorlige skader. Militærpoliti landet på banen og tok dem med til sykehus.

Etter en times opphold fortsatte kampen igjen. Atletico Parananense vant kampen 5-1, men det som alltid vil huskes fra søndagens kamp, er volden på tribunen.

HTML EMBED
Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken