RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har aldri slått Norge

Anja Freser og Slovenia har aldri slått Norge.
Anja Freser og Slovenia har aldri slått Norge. (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Slovenia har aldri slått Norge. Optimismen er ikke stor foran morgendagens EM-åpning heller.

GÖTEBORG (Nettavisen): Norge og Slovenia har møttes fem ganger. Hver gang har de norske jentene gått seirende av banen.

- Jeg tror Norge er muligens den eneste nasjonen Slovenia aldri har slått, sier slovenernes trener Robert Begus til Nettavisen.

Klubblaget Krim Ljubljana har høstet mange triumfer i Champions League, men landslaget har ikke fått det helt til i mesterskap.

- Vi har få spillere. Derfor spiller vi godt i de første kampene, men klarer ikke å opprettholde nivået. Turneringsspill passer oss ikke så godt, forklarer Begus.

41-18
Og det fikk man merke til gangs i EM i Ungarn for to år siden. Da møtte Norge et utmattet slovensk lag i den siste kampen i mellomspillet. Norge vant 41-18 etter å ha løpt tunge og godt voksne slovenske jenter i senk.

- Vi var i en veldig spesiell situasjon da. Vi kunne være klare for semifinale mot Ukraina, men rotet det bort. Dermed måtte vi vinne og alt gikk galt. Jeg tror resultatet fra kampen i fjor speiler mer styrkeforholdet mellom lagene, prøver Begus å bortforklare stortapet med.

I VM i fjor vant et klart svekket norsk lag 29-22.

- Norge er best
Den slovenske landslagssjefen er redd laget hans er svekket i forhold til tidligere utgaver. Mens Slovenia for et par år siden var en outsider til en finaleplass, er målsettingen nå skrudd ned et par knepp.

- Vi vil gjøre vårt beste. Målet vårt er å ta oss til mellomspillet. Jeg mener Norge er et av de beste, om ikke det aller beste, i turneringen. De og Russland vil gjøre opp om gullet. Det blir tøft for oss, men vi vil prøve å gjøre vårt beste,

Linjespilleren Deja Doler har lagt opp. Det samme har Spela Cerar og Barbara Gorski. I tillegg er Nina Potocnik ute med skade.

Blir dårligere i Spania
I tillegg er Begus redd for at stjernespillerne Anja Freser og Silvana Ilic ikke er like gode som før, etter at de flyttet til spansk håndball.

- I Slovenia trener vi to ganger for dagen, mens i Spania trener de bare en gang hver dag. Det er ikke bra for oss. Freser dro til Spania i år, så hun er i brukbar form, men Ilic har vært der i tre-fire år nå og er ikke på det nivået hun var før hun dro, mener han.

Nå prøver han å forberede laget sitt på en tøff kamp mot Norge, men innser at sjansene for en historisk seier er små.

- Alle vet hvordan man skal spille mot Norge. Det er lett å si, men vanskelig å få det til på banen, sukker Begus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere