Gå til sidens hovedinnhold

– Har aldri vært i bedre form

Martin Johnsrud Sundby åpnet VM med en kruttsterk sølvmedalje. Den neste uka kan festen fortsette.

RØA / VAL DI FIEMME: Røa-gutten er nemlig ikke et sekund i tvil: Han har aldri vært en sterkere langrennsløper enn akkurat nå.

– Jeg har aldri vært i bedre form, og det visste jeg allerede før jeg kom til VM, smilte Johnsrud Sundby etter sølvløpet på skistadion i Cavalese.
På fellesstarten med skibytte fikk konkurrentene så definitivt smake Røa-guttens styrke. Dario Cologna ble verdensmester, men Martin Johnsrud Sundby var nesten like mye hovedperson underveis på den tre mil lange kraftprøven.
Ikke bare fikk han luke underveis, men i avslutningen var han i tillegg råsterk og slo Sjur Røthe i kampen om bronsemedaljen.
– Det var kult å komme inn på oppløpet og vite at det ble medalje. Og i og med at var Sjur så lå foran, var det egentlig ikke så farlig hvilken valør det ble, smilte 28-åringen.
Se bildeserie fra bragden til sølvgutten Martin her!

Jobbet med spurten

Røthe er samtidig ikke kjent for å ha noen dårlig spurt, men måtte altså strekke våpen mot Johnsrud Sundby. Gode avslutninger har på ingen måte vært Røa-guttens varemerke tidligere, og 28-åringen har heller ikke prioritert å trene på nettopp det.
Foran årets VM var det imidlertid tid for å ta grep for Røa-gutten, som fra før har individuell bronse fra 15-kilometeren i VM i Holmenkollen.
– Jeg har måttet jobbe med meg selv. Tidligere har jeg nok forsømt den biten, og trodd at jeg ville bli god nok til å gå fra før spurten. Men foran VM har jeg fokusert på nettopp avslutningene, røpet han - og tilføyde:
– Sånn sett er jeg stolt at det jeg fikk til i dag. Det er godt å få betalt for den jobben man legger ned.
Stolt kan han også være av jobben som ble gjort underveis. Etter snaut to mil fikk 28-åringen plutselig 15 sekunders forsprang på hovedfeltet - der nevnte Røthe og Petter Northug lå foran og bremset.
– Det kostet meg egentlig ingenting, men jeg var aldri inne på tanken at det skulle holde helt inn. Derfor valgte jeg å ikke gå livet av meg, men roet meg heller ned og ventet på resten. Det var et enkelt valg, sa han.
Les også: Martin har en plan

Sølv intet nederlag

Dario Cologna tauet Johnsrud Sundby inn igjen - og inn i avslutningen satte sveitseren fart igjen. Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og russiske Maxim Vylegzhanin hang seg på - og sammen fikk de fire luke.
Petter Northug jobbet febrilsk for å komme seg opp, men klarte det ikke.
– Jeg reflekterte ikke over at Petter ikke var med der framme. Jeg var bare fast bestemt på at jeg ikke skulle gi meg, sa Johnsrud Sundby om den saken.
– Jeg og Sjur havnet egentlig litt i dødens bak Vylegzhanin i den siste bakken, konstaterte Røa-gutten - og mente at gullet glapp akkurat der.
Sølv var imidlertid intet nederlag for den nybakte barnefaren som har mye å glede seg til i dagene som kommer også.
– Nå kommer det flere konkurranser som passer veldig bra for meg, sa 28-åringen - og tenkte nok først og fremst på onsdagens 15 kilometer i skøyting.
I november vant Martin Johnsrud Sundby et renn i verdenscupen i nettopp 15 kilometer fri teknikk.
– Og på stafetten er det bare gull som gjelder, smilte Sundby, som var med på gull-laget i Holmenkollen i 2011.
Før den tid skal imidlertid sølvmedaljen feires.
– Det blir nok god stemning på det norske hotellet i kveld, smilte Johnsrud Sundby.
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis