24-åringen har kun tre innhopp etter overgangen til klubben i Nord-Frankrike, men den tidligere Glimt-kapteinen har ikke sett ut som noen førstereis i Paul Thomas Clays øyne.

Les også: Berg fikk Ligue 1-debuten for Lens: - En klubb som passer meg perfekt

Den norske fotballeksperten følger fransk fotball svært tett, og har latt seg imponere av Berg.

- Jeg var spent på hvordan kroppsspråket skulle være. Om det går den ene eller andre veien sportslig er én ting, men det er også noe med hvordan holdningen er og hvordan man angriper det hele, sier han til Nettavisen, før han fortsetter.

- Noen ser ut som skremte høns, men det gjorde ikke Berg i det hele tatt. Han er litt mer avmålt enn i Glimt hvor han var i en trygg rolle, men jeg synes han har opptrådt veldig trygt. Han spiller på relativt lav risiko, men han har absolutt tatt tempoet, forteller Clay.

Berg ble klar for Lens ved årsskiftet, og ble kastet inn på 1-2 i rivaloppgjøret mot Lille kun fire dager senere da hovedtrener Franck Haise jaktet scoring for ikke å bli utslått i den franske cupen.

Til tross for at han ennå ikke snakker fransk og kun hadde kjent sine nye lagkamerater i noen dager da han ble kastet inn i lokaloppgjøret 4. januar, var det lite som tydet på at Berg ikke var integrert i laget da han gikk bort til flere av Lens-spillerne med noen oppløftende ord da det hele skulle avgjøres fra elleve meter.

KAMPANJE: Se Ligue 1 gratis i hele januar på Direktesport.no med Nettavisen Pluss!

Lederegenskapene er noe Clay også har bitt seg merke i.

- Han er typen som tar tak i både seg selv og laget. Han står ikke venter og ser på, han er deltakende med en gang. Han står ikke tilbake selv om han er ny, og den holdningen om at han ikke står med lua i hånda synes jeg er veldig fint å se. Han har mot til å ta plass.

Lad opp til Lens - Marseille med Nettavisens forhåndsmagasin:

Clay sine uttalelser rimer godt med hovedtrener Franck Haises opplevelser etter Bergs debut i Ligue 1 tidligere denne måneden.

Trenerveteranen skrøt av nordmannens prestasjoner på trening, og var klar på at Berg allerede har tatt tak i laget.

- Patrick har vært dyktig til å integrere seg i spillertroppen med en gang, så vi er ikke bekymret for at han ikke skal passe inn her. Man ser at han tar plass i garderoben, sa han til Nettavisen.

Se hva Patrick Berg tenker selv om starten i Lens og Ligue 1:

Har fortsatt ikke tapt i Lens-drakten

Klubbkaptein Seko Fofana sikret både straffesparkkonkurranse med scoring på overtid og avansement i den nevnte cupkampen mot Lille, og siden den gang har Patrick Berg nærmest fungert som en lykkeamulett for Lens.

Han har riktignok ikke vært direkte involvert i noen Lens-scoringer så langt, men tendensen etter innhoppene er likevel noe flere har bitt seg merke i.

I påfølgende ligakamp etter nevnte Lille-kamp der Lens til slutt både utlignet og sikret avansement, kom Berg inn etter 70 minutter på 0-0 mot Birger Meling og hans Rennes.

Han var en av bidragsyterne da Lens tok grep om kampen og sikret tre poeng etter en sen scoring fra Wesley Saïd, og i ligakampen mot Saint-Etienne sist runde var Berg involvert i en ny snuoperasjon som ga tre poeng.

Nordmannen entret banen etter 73 minutter på 0-1, og la seg i den dype midtbanerollen. Fra sin patruljerende rolle så han først Florian Sotoca utligne til 1-1, før kaptein Seko Fofana - som ble flyttet høyere i banen etter at Berg kom inn - sikret tre høydramatiske poeng etter scoring på overtid.

Resultatene betyr at Berg fortsatt har til gode å tape i Lens-drakten, til tross for at han har kommet inn som innbytter på henholdsvis 1-2, 0-0 og 0-1.

Det franske nettstedet lensois.com har gjort et poeng ut av at Berg kun har drøye 60 minutter spilletid totalt, men at Lens har fire scorede mål og ingen baklengs med nordmannen på banen.

- Man skulle jo hatt statistikk som i NHL, eller «Patrick Berg-tabellen», sier Clay og ler, før han påpeker.

- Han har jo hatt kjempeuttelling, men slik er det ofte med innbyttere. De kommer inn når kamper står og vipper. Det er positivt for ham, men man ser nok litt bak resultatet også. Han har kommet inn med friske bein når andre har løpt i en time, så så enkelt blir det jo ikke. Men det er ikke noe tvil om at han har gjort et positivt inntrykk.

- Tydeligere rollefordeling med Berg

I oppgjøret mot Saint-Etienne valgte hovedtrener Franck Haise å flytte Seko Fofana høyere opp i banen da han satte inn Berg. Det ble fullklaff, da Lens-kapteinen strålte de siste 20 minuttene og til slutt også sikret tre poeng etter en strålende prestasjon.

Clay mener Lens' norske innslag sørger for at Fofana kan skinne i enda større grad.

- Berg leser spillet godt og dekker rom, og frigjør litt energi for Fofana. Cheick Doucoure er ikke noen dårlig spiller, men dynamikken de to imellom kontra Berg og Fofana er litt annerledes. Fofana og Doucoure er litt like sånn sett, med samme type profil. De er overalt og vil dekke alt både offensivt og defensivt i både lengden og bredden, forteller Clay.

Han påpeker at det fungerer veldig godt i noen kamper, men at det fort kan «flatt batteri».

- Med Berg på laget er det litt mer tydelig rollefordeling, sier han.

Nå venter Marseille, som ligger på tredjeplass i Ligue 1, for Lens. Jorge Sampaolis mannskap kommer fra et skuffende 1-1-resultat mot Lille sist serierunde, og er ute etter tre poeng på Stade Bollaert-Delelis.

- De har hatt to helt ulike sesonger. Marseille er det beste defensive laget i år og har sluppet inn bare 16 mål, mens Lens har sluppet inn nesten dobbelt så mange. Det er to lag med ulike tilnærminger, så det blir spennende å se hvordan de løser det. Det er to taktisk interessante lag og begge spiller med tre spillere bak, men det er ganske bingo hvordan Sampaoli setter sammen sitt Marseille-lag.