Etter en tung start på sesongen valgte Tottenham å bytte ut Nuno Espirito Santo for Antonio Conte i begynnelsen av november.

Og den italienske manageren har til nå vist at han kan være rett mann til å lede Spurs til en topp fire-plassering som vil sikre Champions League-plass neste sesong. London-klubben har fortsatt ikke tapt en ligakamp under sin nye manager.

Conte har uansett vært tydelig på at han ønsker forsterkninger, noe han ga klart uttrykk for på en pressekonferanse i slutten av desember.

- Etter bare to uker sa jeg at vi trenger å forsterke laget og det er helt klart at vi må øke kvaliteten i troppen. Jeg var sikker på dette etter sju dager til ti dager. Deretter gjorde jeg noen evalueringer for å finne ut av hvem jeg kan stole på og hvem jeg ikke kan stole på, sa Conte.

På en pressekonferanse tirsdag ble italieneren igjen konfrontert med logistikken rundt laget. Han ble spurt om han hadde fått tatt en prat med styreformann Daniel Levy og sportssjef Fabio Paratici om hvilke spillere han ønsker.

- Først og fremst, vi har snakket om situasjonen. Det var et bra møte. Et godt møte fordi eieren og Paratici startet sammen denne sesongen, fra start. Jeg kom midt i sesongen og de kjenner til situasjonen bedre enn meg, sier Conte.

- Det var et bra møte der jeg fikk snakket og fortalt om mine tanker etter de to månedene jeg har vært i Tottenham. Etter det gjentok jeg at jeg har krevd mye av klubbene jeg har jobbet for før, men nå jobber jeg her. Jeg kan si dette, og så er det opp til klubben å ta avgjørelser. Klubben har alltid siste ord, sier han.

Les også: Tottenham-fans raste mot egen spiller: - Løpet er kjørt

Har bitt seg merke i endring

Januarvinduet har imidlertid til nå vært av det rolige slaget. Tidligere Tottenham-spiller Jamie O'Hara mener han allerede begynner å se en småfrustrert Conte.

- Har du lagt merke til at intervjuene hans begynner å bli litt følsomme og opphetede? Jeg tror vi må gjøre noen store signeringer, sier O'Hara i Talksport og peker på følgende posisjoner:

- Jeg er fortsatt positiv, men vi trenger spillere. Vi trenger en midtstopper, en boks-til-boks-midtbanespiller og to vingbacker.

Les også: United-spillerens bror kommer med beskyldninger mot Steven Gerrard

Daniel Levy, Tottenhams styreformann, er ikke kjent for å sprenge banken. O'Hara mener uansett at han nå bør gjøre noe for å blidgjøre Conte.

- Antonio Conte sier de trenger forsterkninger - så åpne lommeboka, Tottenham Hotspur! Kom igjen og kjøp noen kvalitetsspillere. Fansen er lei av å høre det samme gamle søppelet. Man kan allerede se det i Antonio Contes intervjuer når han forteller at de trenger å forbedre seg og trenger spillere.

- Du må være veldig forsiktig som manager. Klubben kan si hva de vil for å få ham inn, at «vi vil gi det det og det, du har vår støtte», sier O'Hara.

Han advarer mot at situasjonen i klubben fort kan snu dersom Conte ikke får det som han vil.

- Hvis han ikke får to eller tre spillere og vinduet stenger i slutten av januar, så ville det ikke overrasket meg hvis Antonio Conte drar vekk, sier O'Hara.

- Hvis han ikke får det han vil, vil han havne på kanten med Daniel Levy. Daniel Levy trenger å tre fram og signere noen kvalitetsspillere for å få Tottenham inn i topp fire, fordi mulighetene er der denne sesongen.

- En prinsippfast type

Før Conte kom til Tottenham ledet han Inter til Serie A-gull forrige sesong. Italieneren forlot imidlertid Milano-klubben få dager etter de mottok Serie A-trofeet, som følge av at han skal ha følt at klubben ikke matchet ambisjonsnivået hans.

Even Braastad driver podkasten Støvelball og har tidligere kommentert Serie A for Strive. Han er tydelig på at Conte er en mann som stiller klare krav, og som viser med kroppsspråket når ting ikke går hans vei.

- Han fremstår som en prinsippfast type. Hvis han opplever seg urettferdig behandlet på en eller annen måte, at han føler at han har blitt lovet noe han ikke får, så kan han være typen til å i hvert fall uttrykke misnøyen sin veldig tydelig offentlig, sier Braastad til Nettavisen.

- Om han går til det skrittet å gå av hvis han ikke får noen storfisk på kroken i januar det vet jeg ikke, men han er i hvert fall en type som uttrykker misnøye litt større enn det man er vant til å se, fortsetter han.

- Gjenkjennelig Conte-problematikk

Den egenskapen ser Braastad også i Jose Mourinho, som ledet Tottenham i 17 måneder fram til han fikk sparken i april 2021.

- Verken han eller Mourinho er så veldig vanskelig å lese. Conte bruker sikkert også pressen som et slags vindu for å presse ledelsen til å bøye seg etter hans ønsker, vil jeg anta.

- Det er gjenkjennelig Conte-problematikk, for å si det sånn. Det at han virker litt oppgitt, at ting er litt håpløst, at han klager over at han ikke har spillemateriale som holder, at troppen ikke er bred nok. De tingene der er gjengangere, noe man også ser med Mourinho i hver eneste klubb. Han er en trener som har en veldig tydelig filosofi og plan A, og så er det ekstremt viktig å få inn spillere som passer inn i det systemet.

Les også: Keane slakter nytt Maguire-intervju: - Hvor mange ganger har han sagt det?

Om det kommer noen inn i Tottenham-laget i nærmeste framtid vil tiden vise. Ut ifra Contes historikk fra tidligere klubber kan man imidlertid anta at noe vil skje.

- Han har alltid vært en som har henta mye. Det var veldig mange overganger i løpet av en kort periode da han bygde opp det Inter-laget, sier Braastad.