RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kieran Doherty (Reuters/Scanpix)

Har brukt 12 mill. på Chelsea hver dag

Sist oppdatert:
Chelsea-eier Roman Abramovitsj har brukt over 12 millioner kroner på Chelsea hver eneste dag etter at han kjøpte klubben.

Engelske The Sun har sett på den styrtrike russerens investeringer. Etter 670 dager som Chelsea-sjef har han brukt svimlende 8,232 milliarder kroner på klubben.

Det betyr at han i snitt har brukt 12,2 millioner kroner på Chelsea hver eneste dag siden han overtok klubben for snaut to år siden.

Ifølge avisen brukte Abramovitsj om lag 1,7 milliarder kroner på å kjøpe klubben, 2,5 milliarder på spillerkjøp, 2,6 milliarder på spillerlønninger og 1,4 milliarder på et rentefritt lån.

Bittersøte følelser
I Russland, hvor pengene kommer fra, er det ikke bare glede over det Abramovitsj har fått til med Chelsea.

- Folk er stolte over at en mann fra Russland har klart å skape et så godt lag - et lag som er virkelig artig å se på, sier fotballjournalist Nikolai Roganov i avisa Sovietsky Sport til Reuters.

- Men det har også utviklet seg negative følelser. Folk tenker: " Hvorfor har en russisk forretningsmann satset alle disse pengene på en engelsk klubb. Hvorfor ikke på et russisk lag", sier Roganov videre.

Da Abramovitsj kjøpe Chelsea, anklaget Moskvas borgermester ham for å «spytte» på russerne med sin satsing.

- Mister interessen
Selv uttaler Abramovitsj seg sjelden, og når han bruker heisen på Stamford Bridge får ingen andre lov til å være med. De som er nær ham hevder at han gjør alt for å lykkes med de målene han setter seg, men at han mister interessen når de går i oppfyllelse.

Kanskje Chelsea-fansen bør håpe at laget ikke vinner Champions League? Å miste innpass til russerens pengebinge vil være ødeleggende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere