RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Har det tungt nå»

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Inge Bråten aner ikke hvordan resten av OL-vinteren vil arte seg etter lårhalsbruddet han pådro seg torsdag.

KUUSAMO (ANB): Inge Bråten aner ikke hvordan resten av OL-vinteren vil arte seg etter lårhalsbruddet han pådro seg torsdag.

- Det er umulig å si hvor lang restitusjonsperiode jeg vil trenge. Det kan bli både én, to og tre måneder på krykker, sier Inge Bråten til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Én ting er sikkert: Jeg reiser ikke til OL på krykker, sier den kanadiske landslagstreneren.

- Men du vil da likevel ha mye å tilføre dine løpere mentalt og på andre måter?

- Det får i så fall bli via sms eller telefon fra Jessheim, sier 61-åringen, og avslører at han tross alt har litt av sitt gode humør i behold etter det svært ubeleilige uhellet.

Ble operert fredag
Men han innrømmer at han har det tungt – og at mange tanker rører seg i hodet – der han ligger i sykesenga i Uleåborg, om lag 25 mil unna Kuusamo.

Dit ble han fraktet i ambulanse etter det fatale fallet på isen utenfor hotellet torsdag ettermiddag. Men først midt på dagen fredag, nærmere et døgn senere og etter en lang og smertefull natt, ble han operert.

- Det er bestemt at de skal sette inn en protese. Jeg har ikke lyst til å gå rundt med kunstige deler i kroppen, men har jo ikke noe valg. Jeg har det tungt nå. Det er ikke fritt for at jeg synes litt synd på meg selv, erkjenner den erfarne suksesstreneren.

Kommer hjem til uka
- Også jeg da, som hadde kommet meg i så god form, legger han til.

For Bråten har benyttet tiden godt under de seks-sju besøkene han har gjort i Canada siden han tok over som OL-vertslandets langrennstrener etter sist sesong.

- Jeg har både syklet, løpt og gått på ski, og gått ned 15 kilo siden i april, bemerker han.

Nå blir det en helt annen form for trening i tiden framover. Bråten regner med å bli på sykehuset i Finland til i slutten av neste uke, før han blir sendt hjem til Jessheim.

«Litt bittert»
I Kuusamo ble løperne hans plutselig overlatt til seg selv. For flust med ledere er det ikke i en kanadisk landslagstropp. Nå måtte massør og smørere overta alle oppgavene som Inge Bråtens rolle innebærer.

Til uka reiser de videre til samlinger i Mellom-Europa uten sin sjef. Et landslag i framgang har med ett fått et kraftig slag i ansiktet bare to og en halv måned før OL på hjemmebane. Et mesterskap som for Bråtens del kunne blitt en strålende avrunding på en like strålende trenerkarriere.

– Jeg må innrømme det er litt bittert, sier veteranen betuttet.

Og da tar han ikke akkurat hardt i. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere