*Nettavisen* Sport.

Har du glemt denne mannen?

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Heinrich Haussler har i hvert fall ikke lagt bort ambisjonene siden sist.

Det er fullt mulig at Heinrich Haussler høres litt kjent ut.

Tyskeren/Australieren (Haussler har dobbelt statsborgerskap og byttet fra tysk til australsk sykkellisens i august) overrasket de fleste sykkelinteresserte i løpet av 2009-sesongen med flere sterke resultater.

Haussler flørtet med Hushovds kapteinsbind hele vårsesongen, først og fremst da han ble nummer to i både Milan- San Remo og Flandern rundt.

Samarbeidet med lagkamerat Thor Hushovd ble også diskutert heftig i norsk presse, spesielt i forkant av touren. Det gikk som kjent litt opp og ned, mye på grunn av at Haussler gikk fra å være en middelmådig spurter til en klassikerrytter og avslutter av absolutt beste klasse etter lagbyttet fra Gerolsteiner til Cervèlo Test Team.

Diskuter brosteinsklassikerne i vårt nye forum!

Fulgte Hushovd
Men hva skjedde så i 2010? Haussler var mye skadet, og mistet store deler av sesongen. Det førte til at 26-åringen bare syklet i underkant av 4000 rittkilometer. Med andre langt unna det man kan forvente.

Til tross for en vanskelig 2010-sesong fikk Haussler kontrakt med Garmin-Cervèlo.

cyclingnews.com melder at Haussler starter sesongen med Tour of Qatar og Tour of Oman. Det betyr at Hushovds første ritt sammen med Haussler blir i slutten av februar, nemlig Tour of Oman.

Tre monumenter
Deretter vil Haussler fortsette med Paris-Nice, hvor han skadet seg i fjor. Det betyr at han dropper den belgiske åpningshelgen hvor han blant annet ble nummer to i Omloop Het Nieuwsblad i 2010.

Monumentklassikeren Milan-San Remo blir årets første klassiker for Haussler. Der får han trolig selskap av Hushovd og Tyler Farrar. Sterkt lag med andre ord.

Resten av vårsesongen vil se slik ut: Dwars Door Vlaanderen, E3 Prijs Vlanderen, Flandern rundt og til slutt Paris-Roubaix.

De tre siste rittene samstemmer for øvrig med Hushovds sesongplan,

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag