Det er fullt mulig at Heinrich Haussler høres litt kjent ut.

Tyskeren/Australieren (Haussler har dobbelt statsborgerskap og byttet fra tysk til australsk sykkellisens i august) overrasket de fleste sykkelinteresserte i løpet av 2009-sesongen med flere sterke resultater.

Haussler flørtet med Hushovds kapteinsbind hele vårsesongen, først og fremst da han ble nummer to i både Milan- San Remo og Flandern rundt.

Samarbeidet med lagkamerat Thor Hushovd ble også diskutert heftig i norsk presse, spesielt i forkant av touren. Det gikk som kjent litt opp og ned, mye på grunn av at Haussler gikk fra å være en middelmådig spurter til en klassikerrytter og avslutter av absolutt beste klasse etter lagbyttet fra Gerolsteiner til Cervèlo Test Team.

Diskuter brosteinsklassikerne i vårt nye forum!

Fulgte Hushovd
Men hva skjedde så i 2010? Haussler var mye skadet, og mistet store deler av sesongen. Det førte til at 26-åringen bare syklet i underkant av 4000 rittkilometer. Med andre langt unna det man kan forvente.

Til tross for en vanskelig 2010-sesong fikk Haussler kontrakt med Garmin-Cervèlo.

cyclingnews.com melder at Haussler starter sesongen med Tour of Qatar og Tour of Oman. Det betyr at Hushovds første ritt sammen med Haussler blir i slutten av februar, nemlig Tour of Oman.

Tre monumenter
Deretter vil Haussler fortsette med Paris-Nice, hvor han skadet seg i fjor. Det betyr at han dropper den belgiske åpningshelgen hvor han blant annet ble nummer to i Omloop Het Nieuwsblad i 2010.

Monumentklassikeren Milan-San Remo blir årets første klassiker for Haussler. Der får han trolig selskap av Hushovd og Tyler Farrar. Sterkt lag med andre ord.

Resten av vårsesongen vil se slik ut: Dwars Door Vlaanderen, E3 Prijs Vlanderen, Flandern rundt og til slutt Paris-Roubaix.

De tre siste rittene samstemmer for øvrig med Hushovds sesongplan,

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED