Gå til sidens hovedinnhold

Har du lært nå, Luijkx?

Vacansoleil-sjef kryper til korset etter Riccardo Riccòs siste stunt.

Vacansoleil har blitt et av de mest omdiskuterte lagene i sykkelverdenen denne sesongen. Det skyldes ikke oppsiktsvekkende gode resultater, men heller utenomsportslig tull. Det nederlandske laget sto for to av de mest omdiskuterte signeringene i fjor, da de valgte å gi Riccardo Riccò og Ezequiel Mosquera kontrakt.

Mosquera avla en positiv dopingprøve under Vuelta a España, mens Riccò ble gitt en ny sjanse etter at han kom tilbake fra en dopingdom. Italieneren hadde et knapt halvår bak seg i det mindre italienske laget Ceramica Flaminia, før Vacansoleil tok kontakt.

Sjefen for Vacansoleil, Daan Luijkx, uttalte at han ikke hadde noen betenkeligheter med å signere Riccò. Han mente det var bedre å signere en rytter som har lært av sine feil enn å signere en rytter som kunne gjøre samme feil i fremtiden.

Slutt på pokerspill
Etter siste tids hendelser, hvor Riccardo Riccò skal ha innrømmet å ha bloddopet seg, noe som nesten kostet han livet, har ikke Luijkx lenger like stor tro på å gi ryttere en ny sjanse.

- Vi kommer ikke til å ta en slik sjanse igjen, hevder han overfor NOS ifølge velonation.com.

Nederlenderen lar seg overraske av at Riccò tar slike sjanser under de rådende omstendigheter.

- Hvis vi får noe svart på hvitt, er det over for Riccò. En rytter som ham, som tidligere har sonet en dopingdom, vet at den neste feilen han gjør medfører en livslang utestengelse fra sykkelsporten, forteller laglederen til nyhetsbyrået ANP, ifølge cyclingnews.com.

Ryker giroen?
Luijkx avslører også at han ikke har snakket med italieneren siden han ble innlagt på sykehus.

- Vi er nødt til å klare oss med italienske nyheter. Jeg må si det er merkelig at det ikke går an å få tak i ham. Vi går ut i fra at opplysningene stemmer, men som en god arbeidsgiver bør gjøre, forsøker vi å innhente informasjon fra flere parter i saken. Vi jobber hardt med det, men det er ikke enkelt. For øyeblikket frykter jeg det verste, innrømmer Luijkx.

Velonation.com skriver også at Vacansoleil står i fare for å bli kastet ut av Giro d'Italia på grunn av flørten med Riccò og flere av hans tvilsomme støttespillere.

Les mer om den saken her!

Kommentarer til denne saken