VIKERSUND (Nettavisen): Bjørn Einar Romøren fikk den siste plassen i Norges tropp til ski-VM på hjemmebane. Beslutningen ble tatt etter søndagens renn - der Romøren var prøvehopper.

Ole Marius Ingvaldsen, som endte på 10.-plass søndag, var mannen som ikke nådde helt opp i konkurransen.

- Vi vurderte det dit hen at Bjørn Einar har det høyeste potensialet. Ole Marius Ingvaldsen ville definitivt vært en god kandidat dersom Bjørn Einar ikke hadde vist den positive utviklinga vi ville se, sier sportssjef for hopplandslaget, Clas Brede Bråthen.

Bråthen understreker at det ikke er lenger enn tre uker siden 29-åringen ble nummer fem i et verdenscuprenn i Zakopane.

- Hvis Bjørn Einar hadde fortsatt slik han holdt på i NM, hadde nok dette sett annerledes ut. Men han har jobbet bra.

- Vi har sett veldig stigning for ham i prøvehoppene her, påpeker Bråthen.

- Veldig deilig
Romøren fikk beskjeden av landslagsledelsen i bunnen av bakken etter rennet.

-Jeg klarte å riste av meg den store skuffelsen fra kvalifiseringen. Det er veldig deilig å være med, men jeg skal også bidra i VM.

Han forsikrer at han nå vil fokusere på å forbedre seg i dagene som kommer.

- Har et par ting som må fikses på, det kan man lese rett ut av resultatlista. Det blir spennende å se om jeg klarer å ta det viktige steget.

Visste at helgen var viktig
Hosle-hopperen tok seg sammen etter å ha blitt nummer 40 i fredagens kvalifisering, og reddet VM-plassen med hard jobbing.

- Jeg visste selvfølgelig at helgen kom til å ha noe å si for uttaket. Men jeg måtte bare fokusere på å det jeg kan gjøre noe med, sier Romøren til Nettavisen.

Han understreker overfor Nettavisen at det var veldig viktig å glemme skuffelsen etter missen i kvalifiseringen, og jobbe på videre.

- Ikke bare for å bevise at jeg ville tas med til VM, men også for å bli bedre. I tillegg var det fint å få noen ekstra hopp her med tanke på at det er VM her neste år.

Romøren legger spøkefullt til at han faktisk fikk flere hopp i Vikersund enn en de andre landslagsgutta, og at det sånn sett var positivt foran neste års skiflygings-VM.

Besto testen
Landslagssjef Mika Kojonkoski innrømmer også at Steinkjer-hopper Ole Marius Ingvaldsen gjorde en god figur, men at Romørens framgang som prøvehopper avgjorde til sistnevntes fordel.

- Bjørn Einar var offensiv og viste at han er på gang igjen. Vi testet innstillingen hans, og han besto den testen, sier Kojonkoski.

- Uttaket var ikke vanskelig for oss, legger han til.

Romøren og Ingvaldsen bodde på samme rom i Vikersund denne helga. Førstnevnte forsikrer at ingen av dem forsøkte å psyke ut den andre i tiden mellom hoppene i bakken.

- Tvert imot. Ole Marius har heller forsøkt å støtte meg og hjelpe meg til å prestere bedre igjen. Også har det vært hyggelig å se CSI sammen med ham. Han har vært en fin erstatning for hun jeg har hjemme, spøker Romøren.