Gå til sidens hovedinnhold

Har føling med OL-formen

Søndagens OL-generalprøve i Davos kan bli mer spennende enn Marit Bjørgen har turt å drømme om.

Torsdag trente Bjørgen hardt for andre dag på rad i 1200 meters høyde i Val di Fiemme. Svarene kroppen ga var så positive at langrennsdronningen nå ser lysere på OL enn for bare noen få dager siden.

- Det går bedre enn jeg hadde ventet. Men jeg føler ikke at jeg får noe endelig svar før i rennet på søndag. Jeg har ikke peiling på hvordan jeg ligger an. Det blir spennende å se hvor langt jeg er bak de beste, sier Bjørgen til TV 2 Nettavisen.

- Tror du at du kan kjempe helt i toppen?

- Det tviler jeg på. Jeg tør i hvert fall ikke håpe på det. Plutselig kan det gå tyngre igjen. Det er umulig å forutsi hvordan kroppen reagerer etter en sånn sykdomsperiode.

- Tenkte ikke på OL
Den kraftige influensaen som angrep Bjørgen dagen etter NM på Heistadmoen, gjorde at hun ikke fikk trent en eneste økt på ni dager.

- Det er lenge siden jeg ikke har trent på så mange dager. Jeg var så dårlig som jeg aldri har vært før. De første dagene tenkte jeg ikke på OL i det hele tatt. Jeg hadde mer enn nok med å tenke på å bli frisk. Jeg ble sliten bare av å ligge i senga, forteller 25-åringen fra Rognes.

Det er imidlertid ikke bare trening Bjørgen har gått glipp av. Minst like problematisk er det at hun har mistet en verdifull uke med høydeakklimatisering. Mens Bjørgen har vært nede på 1200 meter og trent hardt de siste to dagene, har de andre norske løperne begynt å smake på høy intensitet i OL-høyden 1600 meter

- I angrepsposisjon
Hvordan Bjørgens opplegg blir den siste uka inn mot OL, avgjøres først etter den klassiske 10-kilometeren i Davos søndag.

I utgangspunktet har Bjørgen ambisjoner om å gå alle distansene i Torino. Den innledende duathlon-konkurransen har hun i kjølvannet av sykdommen sett for seg å bruke som en gjennomkjøring. Går rennet i Davos lettere enn fryktet, kan det likevel bli aktuelt å oppjustere målsettingen også til den første distansen.

For ingen må tro at Marit Bjørgen har gitt opp håpet om edelt metall i Torino.

- Alle rundt meg er veldig positive. Selvfølgelig gir jeg ikke opp trua på at det skal gå bra i OL. Jeg føler meg mer i angrepsposisjon enn jeg gjorde for noen uker siden, og det kan jo slå positivt ut.

- Hvilke distanser har du størst forhåpninger til?

- Det er vel tier’n og sprinten som er mine favoritter. Det har ikke forandret seg.

- Ikke verdens undergang
Samtidig som Marit Bjørgen opplever en gryende indre optimisme, prøver hun å forberede seg mentalt på at OL kan bli en fiasko.

- Jeg prøver å innstille meg på at OL kan bli en nedtur. Det er ikke engang sikkert at jeg tar medalje. Sånn som ting er blitt, prøver jeg bare å gjøre det beste ut av situasjonen. Det er ikke verdens undergang om det går dårlig. Det finnes viktigere ting her i livet enn skirenn, poengterer hun.

Uansett hvordan det skulle gå rent sportslig, får Marit Bjørgen dele gleder og sorger med sine aller nærmeste. Både mamma Kristin, pappa Ola Ivar og storebror Anders vil være på plass når Marit jager edelt metall i Pragelato.

PS. Marit Bjørgen har 24 verdenscupseirer før søndagens renn i Davos.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken