Samtidig skjelver jeg før sesongen: Har 21-åringen lært av fjorårets feil, som å få i seg nok næring og ikke kjøre kroppen for hardt?

Når Karlsson, med et iskaldt blikk, sitter i 90 grader og bare venter ut skiskytteren Ingrid Landmark Tandrevold, ser vi hvilket konkurransemenneske hun er.

Så sterk.

Så konsentrert.

Så tøff i hodet.

Underholdningsverdien er høy, i alle fall for dem som liker svensk-norske dueller med folkekjære vinteridrettsutøvere som fortsatt blør for flagget på brystet.

Det er kamp. Det er nesten liv og død.

Når Karlsson dessuten fører det svenske laget til seier gjennom å gå opp 1519 trappesteg med en ti-kilossekk på ryggen langs veien, ja, da har de fysiske og psykiske kvalitetene talt sitt tydelige språk.

Til og med selveste Marit Bjørgen uttrykker superlativer om Frida Karlssons prestasjoner i Rjukans fjellskråninger.

Les også: Vil oppleve Bjørgen i Vasaloppet allerede i morgen

Jeg er også veldig imponert over Karlsson.

Ikke bare av hennes styrke og utholdenhet.

Karlsson gir et modent, lykkelig, trygt og selvsikkert inntrykk selv ved middagsbordet. Hun er ikke redd for å stille spørsmål til ikoner som Gunde Svan, Petter Northug jr., Marit Bjørgen eller Martin Johnsrud Sundby.

Samtlige godt voksne legender over 30 år.

Det er vanskelig å tro at den Frida Karlsson vi ser på TV-en er den samme personen som for knapt et år siden gikk på en kjempesmell.

Utbrent. Lite energi. Startforbud.

Grensen ble krysset.

Karlsson var kjørt i kjelleren og trengte flere måneder på å fylle seg med næring, lade batteriene og lære seg saker og ting om ernæringsfysiologi.

Nesten hele sesongen gikk i vasken for jenta som i 2019 tok individuelt sølv og bronse under ski-VM i Seefeld og vant stafettgull med Ebba Andersson, Charlotte Kalla og Stina Nilsson.

Det hadde rett og slett blitt for lite restitusjon og næringsinntak i forhold til belastningen.

Seieren på tremila i Kollen reddet sesongen for Karlsson. Spurtseieren over dronningen Therese Johaug fikk media til å gå bananas.

I både Sverige og i Norge.

Les også: Karlsson og Kalla er kritiske til fluorforbudet: - Vi trenger tydelighet

Presset har økt på Karlsson, som virker å ta det hele med og ha situasjonen under kontroll. Skiforbundets medisinske team har forhåpentligvis også lært seg leksen fra ifjor.

Det som skjedde får ikke skje igjen.

Kontroll kjennes det ut som.

I sommer har de blågulets største VM-håp figurert i media annenhver dag. Rekorden i Hallstabacken hjemme i Sollefteå har blitt brutt med flere hestelengder, ungdomsidolet og sponsoren Petter Northug jr. har fått støtte i vått og tørt etter hans farlige eventyr, og FIS, Det Internasjonal Skiforbundet, har fått beskjed om at fluorforbud ikke er klokt så lenge en pålitelit testmaskin kan avgjøre fair play eller juks.

Jeg vet at Frida Karlsson har et årvåkent og profesjonelt støtteapparat rundt seg.

Jeg vet også, som hun viser i Landskampen, at hennes egen vilje og smerteterskel er ekstremt høy. Hun er minst like tøff som Charlotte Kalla.

Nå gjelder det for Karlsson å balansere på den berømte knivseggen for ikke å gjøre samme feilen som ifjor.

Jeg håper Karlsson er imponert over Therese Johaugs kloke beslutning i sommer, da hun våget å si stopp og koble av når kroppen skrek etter hvile og restitusjon.

Frida Karlsson dominerer i Landskampen, men Therese Johaug er regjerende skidronning.

I motsetning til Karlsson, har Johaug levd et langt liv i rampelyset og lært seg veldig mye om seg selv og hvordan hun takler alt som skjer i forbindelse med trening, konkurranse, media og marked.

Johaug kjenner når grensen er nådd, og kjenner konsekvensene hvis totalbelastningen blir for stor. Det håper jeg Karlsson også har lært seg etter det som har hendt. Det gjenstår å se om dette er tilfellet.

Jeg tror absolutt Karlsson kan vinne igjen i verdenscupen, og kanskje også i VM, men vi bør ikke forvente det. Nye Johaug-skalper bør i utgangspunktet ses på som en bonis i en modningsprosess mot å bli en fremtidig skidronning.

Det viktigste nå er at Frida Karlsson føler seg bra i kropp og sjel i sin nye rolle som eliteløper og offentlig person, og at hun har helsen, gleden og får jobbe med en pigg kropp over en hel sesong.

At hun ikke lar seg provosere av seg selv, av media eller andre.

Da kan det bli bra, bedre, best.

Som i Landskampen.

/Torbjörn Nordvall