RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har funnet gullskiene

Sist oppdatert:
I Val di Fiemme slet Marit Bjørgen med dårlig glid. Det samme kommer ikke til å skje i OL.

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): Marit Bjørgen (25) ble frakjørt i nedoverbakkene under fellesstarten i Val di Fiemme i januar. Der var det sprengkulde, og Bjørgen hadde rett og slett ikke gode nok ski for forholdene.

Ingenting tyder på at det blir like kaldt under OL-løpene i Pragelato. Men Bjørgen bekymrer seg uansett ikke. I løpet av den siste måneden er en allerede god skipark blitt oppgradert.

Beredt uansett
Nå skal langrennsdronningen være beredt uansett vær og føre.

- Jeg har testet ganske mange nye par siden Val di Fiemme. En del av dem kan det bli aktuelt å bruke i OL, bekrefter Bjørgen overfor TV 2 Nettavisen.

- Kan du garantere at det ikke blir noen reprise på Val di Fiemme?

- Ja.

Derfor er Norges største gullhåp mer usikker på formen enn utstyret. Bjørgen har ikke konkurrert siden hun vant NM-sprinten på Heistadmoen fredag 20. januar – for tre uker siden. Siden har hun vært igjennom en lengre sykdomsperiode.

- Går for å vinne
Likevel innrømmer hun en viss optimisme foran søndagens åpningsdistanse, 2x7,5 km duathlon.

- Jeg har hatt en bra følelse på trening denne uka. Men det er helt umulig å si hvordan jeg ligger an i forhold til konkurrentene. Derfor er det også umulig å si hva jeg kan prestere.

Trener Svein Tore Samdal varslet på torsdagens pressekonferanse at løpet for Bjørgens del blir en gjennomkjøring. Selv legger Norges største OL-håp lista litt høyere.

- Jeg går for å vinne. Det gjør jeg alltid når jeg får på meg startnummer. Men som sagt er det litt vanskelig å si hvor realistisk det er denne gangen, poengterer Marit Bjørgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere