HAMAR (Nettavisen): - Jeg liker litt galskap, og dette var den ultimate utfordringen idrettsmessig, sier Eskil Ervik til Nettavisen.

34-åringen snakker om at han denne sesongen snører på seg skøytene igjen, etter at han opprinnelig la opp etter 2007-sesongen.

- Jeg hadde ingen planer om å gjøre comeback, men landslagstrener Peter Mueller ringte meg. Jeg skulle få rimelig fritt spillerom rundt treningsbiten, og dermed ble jeg veldig fristet, sier Ervik.

Ett hovedmål
Mest av alt fristet tanken på å ta en etterlengtet OL-medalje. Hovedårsaken til at Mueller ville ha med Ervik igjen er nemlig målsetningen om å ta medalje, og helst gull, på lagtempoen i OL i Vancouver.

- Jeg er sugen på en OL-medalje, og da er lagtempoen min største mulighet, sier Ervik.

«The missing link»
Den går over 3000 meter med tre utøvere fra hver nasjon. Håvard Bøkko er selvskreven på det norske laget, men Peter Mueller sier det skal mye til for at ikke Eskil Ervik også blir med.

- Vi er blitt mye sterkere på lagtempoen nå som Eskil er tilbake. Han er "The missing link". Han vil alltid henge med i åtte runder på isen, og det er det jeg trenger. Jeg kan stole på Eskil, og han er en veldig viktig del av lagtempolaget, sier landslagstrener Peter Mueller til Nettavisen.

Selv er Ervik litt mer forsiktig.

- Jeg må kvalifisere meg og være god nok. Det er viktig at de som er best rustet til å skøyte inn en medalje for Norge får gå. Jeg jobber for å være en av dem, så får vi se hvordan de andre gjør det, sier Ervik.

Kan overraske på 5000m
Uansett kan det fort vise seg at Ervik presenterer seg på sin gamle favorittdistanse også.

- Jeg vil ikke legge noe press på ham, men jeg tror han fortsatt kan skøyte noen virkelig gode 5000 metere også, sier Mueller.

Eskil Ervik selv håpet på medalje på distansen under NM på enkeltdistanser i slutten av oktober, men endte som nummer fire. Avstanden opp til konkurrentene var ikke avskrekkende, og lørdag går han verdenscupløp på 5000 meter i Berlin i sesongpremieren.

- Jeg har ikke konkurrert så mye de siste to årene, så jeg trenger noen konkurranser for å komme opp på riktig nivå, sier Ervik.

For opp på riktig nivå skal han.

- Jeg vet hva kravene er for å lykkes, og jeg begynner nå å innfri de fysiske kravene. Jeg har gode forhåpninger på egne vegne, sier Ervik.

- Litt cowboy
Det har også lagkamerat Håvard Bøkko.

- De første årene mine på landslaget lærte jeg mye av Eskil. Det er kjempeartig at han er med igjen. Han har vært litt cowboy på trening og gått litt opp og ned i rundetider, men det kan bare bli bedre utover sesongen, sier Bøkko til Nettavisen.

Forhåpentligvis går det så bra at gulldrømmen på lagtempo i OL oppnås. For dette er definitivt Erviks siste sesong.

- Etter denne sesongen er jeg ferdig på skøyter og går tilbake til arbeidslivet. Det hadde vært knallfint å gi seg på topp med en OL-medalje, avslutter han.

PS. Fredag starter verdenscupen i skøyter i Berlin. Norge stiller med Sverre Haugli, Fredrik van der Horst, Eskil Ervik, Håvard Bøkko, Øystein Grødum, Christoffer Rukke og Mikael Flygind Larsen på herresiden, samt Marie Hemmer, Hege Bøkko, Maren Haugli og Ida Njåtun på kvinnesiden.

Fredag står 500m og 1000m menn, samt 3000m kvinner på programmet. Lørdag er det 500m og 1000m kvinner, samt 5000m menn, mens søndag går 500m og 1500m for både kvinner og menn.