Gå til sidens hovedinnhold

Har gitt opp Stanley Cup

Patrick Thoresen og Edmonton Oilers har gitt opp å nå NHL-sluttspillet.

SAN JOSE SHARKS - EDMONTON OILERS 3-0: I fjor spilte Edmonton Oilers finale i Stanley Cup. I år har det gamle storlaget gitt opp håpet om å få være med i turneringen.

- Det er en veldig liten prosentsjanse for at vi kan komme dit. Nå spiller vi bare for å vinne neste kamp, forklarer Patrick Thoresen til Nettavisen.

- Gode muligheter
Oilers har kommet godt på etterskudd, og nattens tap mot San Jose Sharks var det sjuende på rad.

Men klubbledelsen begynte å tenke neste sesong allerede for et par uker siden, da lagets største stjerne, Ryan Smyth, ble tradet til New York Islanders mot to unggutter og et førsterundevalg i sommerens draft.

- Nå har vi ti mann på skadelisten, og da Ryan Smyth også ble tradet, åpnet det rom for oss yngre til å vise oss frem for neste sesong. Det er gode muligheter for meg nå, sier Thoresen.

Ny posisjon
Nordmannen vet han må overbevise for å være med i trener Craig MacTavish' planer for neste sesong, og prøver å utnytte den ekstra spilletiden han får.

- Jeg spiller i fjerderekken i øyeblikket, hvor jeg spiller center. Det er en ny posisjon for meg denne sesongen, men jeg må vise at jeg behersker den også. Det er tøft. Selv om det er lettere å spille når en får mye spilletid, så vil en gjerne vinne kamper også, sier 23-åringen.

Forventer tøff camp
Selv om han nå får mye spilletid, er Thoresen slett ikke sikker på om han er Oilers-spiller når neste sesong starter.

- Vi har utrolig mange gode, yngre spillere, så det blir en tøff camp i år også. Det er viktig å stille godt forberedt, sier han.

Mot Sharks ble det tolv og et halvt minutt på isen for ham.

Steve Bernier, Kyle McLaren og Matt Carle scoret målene for hjemmelaget.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot