WHISTLER/OSLO (Nettavisen): Det blir ikke norsk gull på åpningsdistansen i kombinert i Whistler.

Det er klart etter hopprennet, der de fire norske løperne var altfor langt bak de beste.

Magnus Moan, som var en av forhåndsfavorittene, landet på 91,5 meter. Det holdt bare til en 40.-plass, og Moan går ut 2.06 minutter bak ledende Janne Ryynänen. Det blir tøft å ta inn i en ti kilometer lang løype.

Petter Tande var bestemann med sin 22.-plass. Han går ut 1.18 bak teten. Jan Schmid går ut 1.42 bak, mens Mikko Kokslien må ta inn 2.16 på lederen.

- Ikke delt ut medaljer ennå
Magnus Moan nekter likevel å gi opp håpet om en medalje.

- Jeg har gjort det umulige før i langrenn, og skal prøve å gjøre det igjen. Det er ikke delt ut noen medaljer her ennå, og jeg gir ikke opp før vinneren er kåret, sier en offensiv Moan.

Landslagssjef Kjetil Strandbråten er ikke like optimistisk.

- Det er bra Magnus er offensiv, men det skal veldig mye til for at han skal ta medalje i dag. Petter Tande har kanskje en liten sjanse, men det er langt fram for han også, sier Strandbråten.

- Bingo
Han er ikke så rent lite oppgitt over det som skjedde i bakken. Men det er ikke hoppingen han er skuffet over.

- Det er sjelden jeg klager på forholdene, men i dag var det bingo. Og Magnus var blant dem som hadde dårligst forhold.

- Vinden varierte fra nest to sekundmeter forfra til nesten to sekundmeter bakfra da Magnus satte utfor, og det kan utgjøre så mye som 10-12 meter, sier Stranbråten, som innrømmer at han rett og slett er forbannet.

I verdenscupen denne sesongen bruker nemlig kombinertløperne et poengsystem som gir pluss- og minuspoeng i bakken ut fra forholdene.

Dette systemet brukes ikke i OL.

- Verktøyet ligger der. Nå er det på tide at vi begynner å bruke det. Løperne har trent for OL i fire år, og da er det for galt at det skal avgjøres ved bingo, sier Kjetil Strandbråten.

PS. Niyaz Nabejev fra Russland ble nektet start i søndagens renn på grunn av for høye blodverdier. Den estiske langrennsløperen Kaspar Kokk har også fått startnekt av samme årsak.

Langrennsdelen følger du direkte her fra klokken 22.45!

NB! 15 poeng tilsvarer ett minutt i sporet.

8217

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!